Blow Out! AKODE + Rolf Erik Nystrøm / Ståle Liavik Solberg

Velkommen til sommeravslutning med Blow Out!

AKODE:
Alan Wilkinson – sax
Kim Johannesen – gitar
Ola Høyer – bass
Dag Erik Knedal Andersen – trommer

+

Rolf Erik Nystrøm – sax
Ståle Liavik Solberg – trommer

Med noen års mellomrom kommer kvartetten AKODE til Mir for å spre høylydt glede. Når Blow Out! tar en ørliten sommerferie er det stas at det er nettopp de som skal sende akkompagnere oss inn i noen uker med sval skärgårdsnatt och doft av syrener och Jasmin før det dundrer løs med festival 16. august.

Den britiske saksofonisten Alan Wilkinson har svingt hornet med både Chumbawamba og Peter Brötzmann. I AKODE spiller han med et knippe av våre kjæreste heimslige favoritter. Trommis Dag Erik Knedal Andersen, gitarist Kim Johannesen og kontrabassist Ola Høyer spiller i mange ulike sammenstillinger med de råeste på den skandinaviske jazzscena, både sammen og hver for seg. Her kan nevnes i fleng SAKA, Moon Relay og samarbeid med folk som Roger Turner og John Edwards. Vi forventer en eksklusiv musikalsk maktdemonstrasjon i hard frijazz på Blow Out.

Saksofonist Rolf-Erik Nystrøm er en ledende saksofonist innafor samtidsmusikk og tilliggende herligheter verden over. For almuen er han kjent fra fantastiske Poing, og Blow Out-stamkunder vil ha møtt ham med i flere andre fete konstellasjoner opp igjennom åra.

Og hva er vel yndigere enn et samspill med herværende konsertseries første beveger, trommeslageren og solskjerm-entusiasten Ståle Liavik Solberg. Solberg erwarb einen Masterabschluss in Improvisation an der norwegischen Musikakademie und arbeitet seitdem in der norwegischen und europäischen Improvisationsszene, som det heter så flott i tysk wikipedia. Og flott blir det.

Websider er tilsynelatende ikke tungt prioritert i frijazz-miljøet for tida. Her er en link til Dag Erik, som nok med hell kan oppdatere sin: http://www.knedalandersen.com/

Konsertserien Blow Out er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av kommunen og Kulturrådet.

150 / 100 (medlemspris)
Konsertstart 21:00

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!