Blow Out! Amado / McPhee / Kessler / Corsano + Anna Högberg solo

ANNA HÖGBERG SOLO
sax

AMADO / MCPHEE / KESSLER / CORSANO
Rodrigo Amado – sax
Joe McPhee – trompet/sax
Kent Kessler – bass
Chris Corsano – trommer

ANNA HÖGBERG
I all uærbødighet må vi jo si oss svært fornøyd med bookinga til Blow Out! for tida, men noen kvelder stikker seg ekstra ut. Denne kvelden er en sånn. Les bare:

Den svenske saksofonisten Anna Högberg har dukker opp med stadig tettere frekvens på stedene den fete musikken spilles. Hun har høsta mye velfortjent positiv oppmerksomhet i de siste par åra, blant annet gjennom gruppa Dog Life,
sitt eget band Attack! og ikke minst som en del av det massive og toppa laget Fire! Orchestra. Det er stor stas når hun kommer til Blow Out! for å kjøre et solosett.

AMADO / MCPHEE / KESSLER / CORSANO

Saksofonist Rodrigo Amado plukka opp hornet som søttenåring helt på starten av åttitallet, og har gått gradene til å ende opp som en av de mest annerkjente musikerne til å komme ut friimpro-scena i Portugal. Amado var en av musikerne på den aller første plata på det internasjonalt definerende plateselskapet Clean Feed, og av mer bestandige konstellasjoner bør nevnes den glimrende Motion Trio, og vi noterer vi oss også samarbeidet med Blow Outs egen Paal Nilssen-Love, og den amerikanske bassisten Kent Kessler. Sistnevnte spille også på Mir i kveld.

Kessler har holdt det ekte i Chicago i snart fire årtier og er en av stayerne i byens frijazz-miljø. Han spilte NRG Ensemble til den bitre slutt i 1992 og har seinere vært involvert i saker vi kjenner godt til her på berget, som Vandermark 5 og ad hoc-greier med nære venner som overnevnte Nilssen-Love, Ingebrigt Håker Flaten og Fred Lonberg-Holm.

Chris Corsano har vært innom ved noen skjellsettende anledninger; som solist og ikke minst med duoen han har med saksofonist Mette Rasmussen. Ellers klarer vi jo ikke la være å nevne at han var trommis for Björk, men for de som liker å holde greiene sine undergrunn kan vi anbefale bråkeband som Dimension X.

Og så da. Far sjøl: Joe McPhee har vært delaktig i å gjøre jazzen farlig lenge. Han var allerede voksen da han ga ut klassiske Nation Time i 1971, og sida har han holdt det nede med klodens framste innen sjangeren. For et lite tiår sida nøyt han rockestjerne-status her på berget med det fenomenale Two Bands & A Legend og seinere har han vist hvor skapet skal stå med sin Survival Unit III og også hengt ut med den oppvoksende slekt i Universal Indians.

Dette firkløveret ga ut en killer av en plate i 2015. Vi er stoka av å ha dem samla alle fire på scena en lusen tirsdag i februar. Bare å pelle seg.

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av kommunen og Kulturrådet.

Bli medlem! Som medlem i Konsertforeninga får du rabatt på Blow Out og hos andre arrangører tilknyttet Norsk jazzforum (deriblant Nasjonal jazzscene). Medlemskap for 2017 koster 350 (inkluderer kveldens konsert) og kan kjøpes i døra (vi tar kort).

Foto: Nuno Martins

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!