Blow Out! Azkadenya + Daniel Levin / Ståle Liavik Solberg

AZKADENYA
Sidsel Endresen – vokal
Inga Margrete Aas – bass
Vilde Sandve Alnæs – fiolin

DANIEL LEVIN / STÅLE LIAVIK SOLBERG
Daniel Levin – cello
Ståle Liavik Solberg – trommer

AZKADENYA
Bak dette mystiske navnet skjuler seg en trio av rang. Kontrabassist Inga Margrete Aas ved et par anledninger vært innom Blow Out! som 50 % av duoen Vilde og Inga, og også med sin viola de gamba – et instrument som var et helt nytt bekjentskap for oss plumpe folk med adresse indre øst.

Fiolinist Vilde Sandve Alnæs er den andre bestanddelen av Vilde og Inga. De er begge klassisk skolert, men heldigvis for oss fant de en vakker dag for noen år sida ut at de ville frike ut og spella impro. Av folk de har spilt med de siste åra bør nevnes Ivar Grydeland, Xavier Charles og herværende Sidsel sjølveste Endresen.

Vokalist Sidsel Endresen har vært en toneangivende aktør på scena sida seint søttitallet, og har vært involvert i flere av de cooleste prosjektene i norsk jazzhistorie. Samarbeidspartnere har talt – og teller folk – som Jon Eberson, Jon Christensen, Nils Petter Molvær, Eldbjørg Raknes, Ståle Storløkken – men også noe yngre utøvere som Streifenjunko og altså Vilde og Inga. Det er ekstremt stor stas å kunne presentere Azkadenya på Mir denne kvelden.

DANIEL LEVIN / STÅLE LIAVIK SOLBERG
Cellist Daniel Levin blei omtalt av The Wire som “one of the instrument’s most brilliant contemporary practitioners», og av medspillere på hans musikalske cv kan en lese ynda Blow Out!-navn som Chris Corsano, Ingebrigt Håker Flaten og Mat Maneri. Levin er tilbøyelig til å blande elementer av amerikansk jazz, klassisk impro og støy til noe helt uforlignelig. I kveld akkompagneres han på trommer av Bølla fra Børstad, vår egen Ståle Liavik Solberg.

Solberg er ikke bare kunstnerisk ansvarlig for Blow Out!-serien og festivalen, men også særs aktiv i en rekke konstellasjoner; hvor kvartetten Will It Float? og duoen hans med John Russell er av det som har stukket se særlig ut de siste par åra.

Sjekk ut folk på internett:

Vilde & Inga: http://vildeinga.com/
Danel Levin: http://daniel-levin.com/
Ståle på Soundcload: https://soundcloud.com/stllvkslbrg

Musikken starter ganske presis klokken 21:00
Døra: 150 / 100 (medlemmer)

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!