Blow Out! Bergljot + Jernberg / Grenager

SOFIA JERNBERG / LENE GRENAGER

Lene Grenager – cello

Sofia Jernberg – vokal

BERGLJOT

Vojtech Prochazka – piano

Adrian Fiskum Myhr – bass

Tore Sandbakken – trommer/perk

JERNBERG / GRENAGER

Cellist Lene Grenager er gjennom to tiårs virke blitt en av de viktige navna innen norsk samtidsmusikk, både som utøver og komponist, solo og bandmedlem. Av mange ting å velge mellom bør framheves Lemur og ikke minst SPUNK. Grenager er dama som har gjort cello til en trussel igjen.

Den svenske vokalkunstneren Sofia Jernberg har avlagt Cafe Mir flere kjærkomne besøk de siste par åra, sist som endel av all-star gjengen i SS Julfläsk. Utenom høytidene på Mir gjør hun suksess med grupper som The New Songs og Paavo, for ikke å glømme Fred Lonberg-Holms Seval. De to gav ut skiva Crochet i 2009, en impro-affære som er vekselsvis hard, vakker eller begge deler på engang. Vi har klokketru på at dette blir en konsert utenom det vanlige, sjøl til Blowout å være.

BERGLJOT

Vojtech er fra Tsjekkia, men har studert Norsk Musikkhøyskole der han traff på Adrian Myhr og Tore Sandberg og danna denne trioen.

Bassist Adrian Myhr har spilt med mange av de folka vi liker å assosieres med, og har gjort seg svært positivt bemerka med band som Trabant og Aphrodisiac. Trommeslager Tore Sandbakken spiller også med Myhr i sistnevnte band og har blant mange prosjekter høsta lovsang og spellemannspris-nominasjon med gruppa Speakeasy.

Bergljot spiller sløy freebop, men er nå trygt kobla til pa’en og med mange overraskelsesmomenter. Ryktene går om at oppfølgeren til skiva Amoeba´s Dance er rundt hjørnet, i mellomtida kan folk glede seg med ekte vare.

På verdensveven:

http://www.grenager.no/

http://www.myspace.com/sofiajernberg

http://www.myspace.com/vojtechprochazka

http://www.toresandbakken.com/

http://www.adrianmyhr.com/

Blowout er frukten av en midtsommernatts drøm, delt av Konsertforeninga og jazzmusikere i Oslo.

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!