Blow Out! Bjørn Berg Borg + Side A

Bjørn Berg Borg

Andreas Backer – stemme, tekst, bass- og strupesang, finsang og skriking
Ville Bromander – kontrabass
Henrik Olsson – Slagverk, dokker, elektronikk og objekter
Daniel Karlsson – elgitar, elektronikk, modulatorer og objekter

Dukketeater er en, om mulig, enda eldre sjanger enn improjazz. De gamle grekerne dro gjerne av på beinfløyter og geiteskinn, men allerede da hadde de gamle babylonerne holdt på med dukketeater i flere årtusener. Bjørn Berg Borg holder tradisjonen ved like og lager en blanding av dukker, lyd og tegninger i en salig seremoni. BBB kan sies å være noe sånt som et lydbasert dukketeater med eksperimentell musikk, profetiske fabler på vers og sinte dyr i dunkel belysning. Ikke dumt altså.

Svenskene i Bjørn Berg Borg gir deg noe helt utenom det vanlige. Backers stemme tar deg tilbake til 70-tallets svenske barne-tv og luller deg inn i en fantastisk verden av bjørner, fjell og borger. Ta på deg mariusgensern og få deg en kopp chili-kakao i baren for detta blir kos.

http://bjornbergborg.blogspot.com/

SIDE A

Ken Vandermark – Treblås
Chad Taylor – Trommer
Håvard Wiik – Piano

I god Blow Out!-ånd arbeider improvisatørene i Side A som et tremanns kollektiv der de skaper komposisjonene og utformer musikken i fellesskap. Chicago-baserte Ken Vandermark har de siste åra hatt en forkjærlighet for det skandinaviske jazzmiljøet og navnet er vel ikke helt ukjent for impro-entusiaster i tigerstaden. Det skulle vel heller ikke forundre oss om han plukka opp konseptet dugnad på en av sine mange reiser rundt omkring i Norge.

Side A så dagens lys i fjor og spilte på Moldejazzen 2010 med et forrykende show og en eksepsjonell tilbakemelding fra publikum. I Side A har Vandermark slått seg sammen med enda en av Chicagos store sønner, trommis Chad Taylor som står bak legendariske Chicago Underground Duo, Trio og Ensemble for ikke å glømme Exploding Star Ochestra og Sticks and Stones. Pianist Håvard Wiiks rulleblad er ikke akkurat treig lesing det heller vi nevner blant annet; Atomic, Motif, Free Fall, sin egen trio med Mats Eilertsen og Per Oddvar Johansen. Vi har blitt bortskjemt med storstilt besøk på Blow Out! det siste året, men denne kvelden får du smake på noen av det ypperste den internasjonale jazzgryta har å by på. Sees på Mir!

http://www.kenvandermark.com/
http://www.chadtaylordrums.com/
http://www.myspace.com/haavardwiik

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!