Blow Out! Chicago Connections + Antalova / Gundersen

Chicago Connections Vol. 5
Jaimie Branch – trompet
Dave Rempis – saksofoner
Ingebrigt Håker Flaten – bass
Tollef Østvang – trommer

Gundersen/Antalová
Andreas Gundersen – piano
Michaela Antalová – trommer

CHICAGO CONNECTIONS VOL V.
«Chicago Connections». Det er digg bare å si det. Prosjektet har besøkt oss et par ganger i ulike inkarnasjoner, og det har rocka hardt hver gang – og hver gang har bandleder Tollef Østvang vært å finne bak batteriet.

Østvang har vist oss hvor Goliat kjøpte ølet i grupper som All Included, Friends & Neighbours og Universal Indians, der han har vært alliert med ingen ringere enn Joe McPhee. Chicago Connections Volume V byr også på trompetist Jaimie Branch, som har virket i den forblåste byen både som utøver, konsertarrangør og studiotekniker i flere år. Samarbeidspartnere teller folk som Fred Lonberg-Holm og Ken Vandermark, og i fjor slapp hun sågar soloskiva Fly Or Die, som er vel verdt å sjekke ut.

Saksofonist Dave Rempis kan også påberope seg ringrev-status. Han er sentral i miljøet i hjembyen, og er involvert i en lang rekke interessante grupper, ikke minst the Rempis Percussion Quartet og i Vandermark 5. Her hjemme i Uren Luren vil folk ha bitt seg merke til ham i Ingebrigt Håker Flaten Quintet/Sextet og Ballister, sammen med Paal Nilssen-Love.

Ingebrigt Håker Flaten har gjort gigs i Konserforeninga-regi gjennom snart to tiår, hvor band som Atomic og The Thing blir fjernt å ikke nevne. Bassisten er avla opp på den norske scena, men utvandra til USA for noen år sida. Heldigvis tar han seg jevnlige turer over Atlanteren for å spille både med disse og andre glimrende konstellasjoner – som den herværende. Dæsken dariusen som vi gleder oss!

MICHAELA ANTALOVÁ / ANDREAS GUNDERSEN
Trommisen Michaela Antalová er opprinnelig fra Slovakia, men har de siste åra residert i Oslo, hvorfra hun opererer både som komponist, soloartist og som medlem i opptil flere grupper – blant annet Mikoo, som vi håper å se mer til i tida som kommer. Av folka Antalová har løpt inn i på Norges Musikkhøyskole er pianist Andreas Gundersen. Han lefla lenge med det klassiske, men begynte å eksperimentere med John Cage og nå preparerer han og holder på, og duoen skal sørge for at vi får en dobbel dose friimpro denne kvelden.

Sjekk ut hjemmesidene til folk:

Ingebrigt: http://ingebrigtflaten.com/
Dave: https://www.daverempis.com/
Tollef: www.tollefostvang.com/
Jaimie: https://www.jaimiebranch.com/
Michaela: http://michaelaantalova.com/

Dører 20:30 / konsertstart 21:00.

Billetter: 170 / 120 (medlemspris)
Medlemskap (inkluderer konsertbilletten): 350 / 150 (student).

Bli medlem!
Som medlem i Konsertforeninga får du alltid rabatt på Blow Out, samt på de fleste andre konsertseriene våre. Du får også medlemsrabatt på Nasjonal jazzscene, Kampenjazz, Cosmopolite og andre klubber som er er medlem av Norsk jazzforum. Kjøp medlemskap i døra eller på ticketco.

I samarbeid med Konsertforeninga, støttet av Oslo Kommune og Norsk Kulturråd.

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!