Blow Out! Delius / Zanussi / Narvesen + Gordoa / Hedtjärn duo

DELIUS/ZANUSSI/NARVESEN

Tobias Delius – saksofon og klarinett

Per Zanussi – kontrabass

Dag Magnus Narvesen – trommer

GORDOA/HEDTJÄRN DUO

Emilio Gordoa – vibrafon

Isak Hedtjärn – klarinett

DELIUS / ZANUSSI / NARVESEN

Saksofonist / klarinettist Tobias Delius er født i England, og hadde i lang tid base i frikerparadiset Amsterdam, før han havna i Berlin. Der spiller han med alt og alle i byens impro-miljø, når han ikke er på turné med ICP Orchestra eller et av de mange andre glitrende bandene har spiller i, som hans egen kvartett med Tristan Honsinger, Han Bennink og Joe Williamson.

Bassist Per Zanussi har forlengst etablert seg som en viktig bestanddel av den alltid pulserende og esende organismen som heter norsk jazz. Fra svunne tiders Wibutee via Circulasione Totale Orchestra og Trespass Trio til egne prosjekter som Zanussi 5 (og 13!) og Per Zanussi Ensemble. Zanussi er ellers i sving som komponist og som medløper i ad-hoc konstellasjoner som kveldens.

Det er plutselig gått en stund sida Blow Out! sist hadde besøk av trommis Dag Magnus Narvesen, og det er stor stas å ha ham tilbake. Blant et mylderet av prosjekter er han en del av det fabelaktige Kitchen Orchestra og har en duo med sjølveste Alexander Von Schlippenbach.

GORDOA / HEDTJÄRN

Vi er ikke bortskjemt med for mye vibrafon i Toftesgate, og desto hyggeligere er det å ønske Emilio Gordoa velkommen for første gang. Gordoa er fra Mexico, men har de sista åra hatt adresse Berlin, som seg hør og bør. Blant grupper han opererer med er M0VE 5-TET, med overnevnte Dag Magnus Narvesen, og han har utover de faste greiene samarbeida med mange godfolk vi nidigger, som John Butcher, John Russell, Axel Dörner med flere.

Den svenske klarinettisten Isak Hedtjärn dukka opp på Blow Out! for et lite år sida, og gjorde en opptreden som ga mersmak. Han har turnert her til lands med våre hjemlige favoritter Moskus, og er også aktuell med bandet Festen, som debuterte med skive på kvalitetsselskapet Clean Feed tidligere i år.

Det er kort sagt en formidabel gjeng samla på Mir, denne ellers så hverdagslige tirsdagen, og det ligger an til en stilrein Blow Out!-kveld av ypperste kaliber.

Sjekk ut hjemmesider:

Per Z: http://www.perzanussi.com/

Dag M: http://dagmagnus.com/

Emilio G: http://www.emiliogordoa.com/

Isak H sin soundcloud: https://soundcloud.com/isakhedtjarn

Følg Blow Out sosiale medier.

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av Kulturrådet og Oslo Kommune.

Konsertstart klokken 21:00. Billetter 150/100. Medlemsskap for 2016 koster 300,- (da får du konserten med på kjøpet).

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!