Blow Out! Festival: Onsdag

Sommerens høydepunkt for alle musikalsk frilynte festivalgjengere!

Festivalen er onsdag, torsdag, fredag og lørdag på Mir med fire sett hver kveld, i tillegg til en matiné på lørdag.

På Mir begynner musikken kl 20:02

ONSDAG 17. AUGUST:

Jaap Blonk / Paal Nilssen-Love / Ståle Liavik Solberg

Konk Pack (Thomas Lehn / Tim Hogdkinson / Roger Turner)

Alexander von Schlippenbach / Sven Åke Johansson

Cortex (Thomas Johansson / Kristoffer Alberts / Ola Høyer / Gard Nilssen)

BLONK / NILSSEN-LOVE / LIAVIK SOLBERG

«Wat de hel?!?!» Ja, det var det de tenkte – og ropte, 2000 Stranglers-fans, før de forsøkte å pipe Jaap Blonk av scenen under en support-gig i 1986. Det samme tenker vi den dag i dag, men vi piper ikke, vi jubler etter mer. Den nederlandske avantgardisten/performanceartisten og musikeren har sida midten av 80-tallet bevega kunstnerisk seg helt i randsonen av det som regnes som mennesklig.

Det er storstas å ha Blonk til å åpne årets Blow Out!-festival, og som seg hør og bør flankeres han av to, akk så mennesklige, framtoninger, trommisene Ståle Liavik Solberg og Paal Nilssen-Love. De to kan i disse dager smykke seg med å ha orga til den sjuende Blow Out-festivalen i rekka, en ikke så reint liten bragd med tanke på at de ellers turnerer sånn ca. konstant rundt i hele verden og i samspill med de beste folka den friimproviserte musikken kan vise til. Unleash the fucking madness!

SCHLIPPENBACH / JOHANSSON

Den tyske pianisten Alexander von Schlippenbach, er for en institusjon å regne på frijazzscena. Han starta opp Global Unity Orchestra allerede i 1966, og har klimpra seg inn i historiebøkene med trioen han har med Paul Lovens og Evan Parker, som har holdt det gående i 40 år. Opptredenen deres på Blow Out ifjor blei – velfortjent, vil vi ydmykt påstå – trukket fram av musikkanmeldere som en av de beste konsertene i Oslo i hele 2015.

Denne gangen stiller han far med en annen ruvende figur som har holdt det ekte i et halvt hundreår, en mangeårige sparringspartner; den svenske trommisen Sven Åke Johansson, som hang rundt der med folk som Peter Brötzmann og Derek Bailey når tinga begynte å rulle.

KONK PACK

Konk Pack representerer også stayerne på scena og skriver neste år tjue år på veien som trio i improens og samtidsmusikkens tjeneste. Bandet utgjøres av engelskmennene Tim Hodgkinson på klarinett, steel guitar og dingser, Roger Turner på perkusjon / trommer og tyske Thomas Lehn på synth. Hodgkinson lagde band med Fred Firth tilbake i 1978, og iallfall våre venner i Sort Kanal vil nikke gjenkjennende til «I Hate America» med bandet The Work, som han spilte i på 80-tallet. Siden har han fortsatt eksperimenteringa i et utall konstellasjoner med både improviserte og komponerte ting.

Turner har også vært aktiv sida seint søtti og har spilt med mange Blow Out-favoritter, som Alan Silva, Otomo Yoshihide og Evan Parker – for ikke å glømme vår egen Ketil Gutvik. Thomas Lehn har svingt innom Oslo ved gjentatte anledninger de siste åra og har pleid samrøre med gromme folk som Andy «Ex» Moor, John Butcher og salige Johannes Bauer.

CORTEX

Denne kvelden får Cortex den udelte ære av å representere ungdommen, sjøl om de etterhvert har tilbakelagt en god del turnékilometer både hver for seg og sammen. Bandet er gullungen til trompetist Thomas Johansson og med Cortex snakker vi om top nice old school frijazz, med tydelig referanser til de gamle mesterne fra 60-åra. Med i crewet er saksofonist Kristoffer Alberts, som regulars på Mir kjenner fra f.eks. SAKA og kontrabassist Ola Høyer, som i tillegg til å spille i et utall konstellasjoner har vært hos oss med bl.a. The Heath Death og AKODE. Fra Telemarks administrative hovedsete, Skien, kommer trommeslager Gard Nilssen. Mange har sett ham rocke shit med PUMA, Humvee, Bushman’s Revenge og Zanussi Five.

Meld din interesse på Facebook

Kjøp billetter via Platebutikken Tiger

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!