Blow Out! Gjerstad / Sandell / Solberg + Lindvall / Myhr / Gismervik

STEN SANDELL – piano

FRODE GJERSTAD – klarinett / sax

STÅLE LIAVIK SOLBERG – trommer

/

JOHAN LINDVALL – synth

ADRIAN MYHR – kontrabass

JAN MARTIN GISMERVIK – trommer

Det nærmer seg en aldri så liten sommerferie for Blow Out-crewet, men fortsatt er et par datoer avmerka i almanakken, og det passer seg bra og dra på litt skikkelig, med to trioer og friimpro som er så sjukt innafor mandatet.

Pianist Sandell regnes med rette som en av de ypperste i svensk improvisasjonsmusikk. Blant ørti tusen jern Sandell har hatt i ilden må vi nevne Sten Sandell Trio, med Paal Nilssen-Love og Johan Berthling og ikke minst Swedish Polyphony. Denne tirsdagen stiller han med et av sine norske motstykker, klarinettist/saksofonist Frode Gjerstad. Han har sida søttitallet vært involvert i et utall prosjekter, hvor Detail-innspillingene fra tidlig åtti er legendariske. Seinere har Gjerstad holdt koken med det mektige Circulasione Totale Orchestra og sjølsagt Frode Gjerstad Trio. Ei anna gruppe det er naturlig å nevne i denne sammenhengen er den utmerka kvartetten VCDC, der vi også finner tredjemann i kveldens konstellasjon, trommis Ståle Liavik Solberg. Solberg vil den trofaste Blow Out-gjenger kjenne som han blide fyren som ønsker velkommen, i egenskap av å være kunsnerisk ansvarlig for herværende konsertserie. Ellers gløder det i opptil flere jern, som sidekick for indiefolk-giarist Ryley Walker, som hurragutt med Baba Raku Orchestra eller i samspill med gromfolk som John Russell, Steve Beresford, Alan Silva og en drøss andre.

Tagent-traktør Johan Lindvall møtte vi på Mir i fjor høst gjennom duoen hans med Andreas Backer. Ellers spiller svensken i gruppa Kamala med en annen av våre desiderte favoritter, Fredrik Ljungkvist. Bassist Adrian Myhr opptrer med en viss frekvens her på Blow Out, aktiv som han er i band som Oker, Bansal Band, for ikke å glømme Bergljot, som vi har stifta bekjentskap med på Blow Out! for et par år sida. Trommeslager Jan Martin Gismervik har vært involvert i et knippe veldig interessante ensembler de siste åra. Impro-grupper som Wolfram Trio, PGA og ikke minst Monkey Plot må nevnes; sistnevnte kom med en makeløs skive på kredible Hubro Records ifjor.

Sjekk ut folk på webz:

frodegjerstad.com

http://www.stensandell.com/

https://soundcloud.com/johanlindvall

https://soundcloud.com/stllvkslbrg

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av kommunen og Kulturrådet.

Konsertstart klokken 21:00. Billetter 150/100. Medlemsskap for 2016 koster 300,- (da får du konserten med på kjøpet).

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!