Blow Out! Kjetil Møster / John Edwards / Dag Erik Knedal Andersen + Holiday Spirits

MØSTER/ EDWARDS/ KNEDAL ANDERSEN
Kjetil Møster – sax
John Edwards – bass
Dag Erik Knedal Andersen – trommer

I Blow Out! er vi sjølsagt kledelig skeptiske til fråtseri og overforbruk nå i jula, men hva angår bookinga klisser vi til med et skamløst bugnende og fettmetta festmåltid av en konsert, før vi unner oss en aldri så liten ferie.

Saksofonist Kjetil Møster er en av de råeste sådanne her til lands, med beina i opptil flere musikalske leire, fra Datarock via Ultralyd til hans eget Møster!, som fikk internasjonal oppmerksomhet med skiva Inner Earth fra tidligere i år.

Internasjonalt format er det også over John Edwards. Bassisten er et viktig omdreiningspunkt for den særs vitale friimpro-scena i London, og i den seineste tida har en kunnet oppleve ham sammen med stødige folk som Okkyung Lee, Peter Brötzmann, John Butcher m.fl.

Trommis Dag Erik Knedal Andersen er ikke noe ubeskrevet blad i Blow Out-sammenheng. Med band som SAKA, No:Gutvik, AKODE, The Heath Death og også som soloutøver, har han vist at han kan klaske skinn som om han skulle inngått en pakt med en av Jesusbarnets argeste fiender. Denne trioen spilte hos oss også i oktober i fjor – og vi er både takknemlige og glade for at de tar turen igjen.

THE HOLIDAY SPIRITS
Thomas Johansson – trompet
Kristoffer Alberts – sax
Kjetil Møster – sax
Henrik Munkeby Nørstebø – trombone
Ola Høyer – bass
John Edwards – bass
Dag Erik Knedal Andersen – trommer
Ståle Liavik Solberg – trommer

Som toppen av kransekaka, med smellbonboner og og rikelig med glasur, har Blow Outs oppmann og trommis Ståle Liavik Solberg samla sammen The Holiday Spirits på ny. I tillegg til de tre overnevnte herremenn stiller trombonist Henrik Munkeby Nørstebø, som har bemerka seg med bl.a. Lana Trio og gjennom samarbeidet med svenske Raymond Strid og Nina deHeney. Her finnes også trompetist Thomas Johansson, som har spilt seg til en plass i elitestyrken Paal Nilssen Love Large Unit, og er ellers aktiv med band som Friends & Neighhbours, All Included og Cortex. Cortex er også representert i dette høytidssorkesteret ved saksofonist Kristoffer Alberts og bassist Ola Høyer. Alberts er ellers i SAKA, mens Høyer er å finne i AKODE, The Heath Death og fantastiske Moon Relay, som slapp album tidligere i høst.

Det er altså et håndplukka supercrew av frijazzister som står på scena på Mir denne kvelden, for å markere avslutninga på et Blow Out!-år som har värt knakende godt, både kunstnerisk og menneskelig. Innfinn deg.

Finn ut hvem som er hhv. best og dårligst til å oppdatere nettsidene sine her:
Kjetil Møster :http://www.moester.no/
Dag Erik Knedal Andersen: http://www.knedalandersen.com/
Thomas Johansson: http://www.thomasjohansson.no/
Henrik Munkeby Nørstebø: http://henriknorstebo.com/
Ståle Liavik Solberg: https://soundcloud.com/stllvkslbrg

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av Oslo Kommune og Kulturrådet.

Det blir mulighet for å kjøpe medlemskap i Konsertforeninga for 2015.

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!