Blow Out! Nystrøm / Smyth / Solberg og Kjær3

NYSTRØM / SMYTH / SOLBERG
Rolf Erik Nystrøm – saksofon
Paul G. Smyth – piano
Ståle Liavik Solberg – trommer

KJÆR3
Julie Kjær – saksofon
Steve Noble – trommer
John Edwards – kontrabass

NYSTRØM / SMYTH / SOLBERG
Før Blow Out! tar seg en velfortjent sommerferie før jubileumsfest-dagene i august er det duka for en siste runde, og det spares ikke på konfekten.

Saksofonist Rolf Erik Nystøm har gjennom bandet Poing blitt noe tilnærma folkekjær. Han har opparbeida seg internasjonalt ry både som komponist og utøver innen samtidsmusikk og improjazz – og ikke minst kom han til finalen i Talentiaden i 1994.

Paul G. Smyth er soleklart Irlands fremste fritt improviserende pianist. Blant tidligere samarbeidspartnere finner vi pene navn som Derek Bailey, Evan Parker, Barry Guy og John Russell. Verdt å nevne er også hans engasjement i det ni personer sterke instrumental-rock bandet The Jimmy Cake.

På Hamar er det kun to veier ut av getthoen; du må kunne bokse eller spille frijazz. Ståle Liavik Solberg har prøvd begge deler og baserte seg til slutt på det siste. Trommeslageren, som ellers er kjent fra Motsol og VCDC, er – foruten bookingansvarlig for herværende konsertserie – stadig på turné med noen av de ypperste musikerne scena kan by på.

KJÆR3
Den danske saksofonisten og fløytisten Julie Kjær har de siste åra utmerka seg med sin helt særegne tilnærming til musikken. “A synthesis of dark Scandinavian folk with the Art Ensemble of Chicago” skreiv det anerkjente bladet Jazzwise for et par år tilbake. Når vi i tillegg noterer oss hennes kvintett Cardboard Whale og medlemskapet i London Improvisers Orchestra er det all grunn til å glede seg.

Med seg har Kjær to britiske bautaer. Trommeslager Steve Noble vil iallfall Harald Are Lund huske fra det smått legendariske eksperimentielle poporkesteret Rip Rig & Panic tidlig på 80-tallet. Siden har han spilt med langt de fleste godfolka som opererer innafor fri og improvisert jazz, og i Blow Out!-sammenheng er det naturlig å dra fram skiva OTO han spilte inn med ADA (Paal Nilssen-Love, Fred Lonberg-Holm og Peter Brötzmann) ifjor.

Bassist John Edwards er hyperaktiv både som utøver og drivkraft i friimpro-miljøet i London. I tillegg til utstrakt virksomhet som omreisende spellemann har han antakelig deltatt på flere plateutgivelser enn han sjøl kan regne opp. Om vi skal trekke fram én som lager fest når det øverste Blow Out!-sovjetet vil det være fjorårets Quinet/Sextet med bl.a. Evan Parker, Otomo Yoshihide, Sachiko M og John Butcher.

Folk på internett:
Paul G. Smyth: http://www.paulgsmyth.com/
Ståle Liavik Solberg: https://soundcloud.com/stllvkslbrg
Julie Kjær: http://juliekjaer.com/
Steve Noble: http://www.stevennoble.com/

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konserforeninga.

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!