Blow Out! Parallax og Will Guthrie

Blow Out! ruller videre inn mot våren og klasker til med enda en tirsdagskveld i improvisasjonens tegn på Café Mir. På menyen står to feite sett med Parallax fra Stor-Oslo og Will Guthrie fra Australia. Unn deg selv en aldri så liten kulturell input på tirsdag.

Parallax

Stian Omenås – trompet & perkusjon

Are L Kolbeinsen – gitarer

Ulrik Thorsrud – trommer & perkusjon

Parallax har operert med særdeles god kjemi helt fra startgropa i 2008. Det begynte med at Are Kolbeinsen og Ulrik Thorsrud møttes for en uformell improsession og traff blink umiddelbart. Gutta følte at de trengte et tredje og mer melodisk element og valget falt på Stian Omenås som med sin åpne tilnærming til improvisasjonen fullførte det som i dag er trioen Parallax.

Musikken kan sies å ikke dyrke noen spesiell retning av improvisasjonsmusikk, men er heller en salig blanding av de tre musikernes musikalske preferanser med stor fokus på samspill og lytting. Parallax har på mange måter skapt sitt eget lydunivers der man ser klare henvisninger til alt fra asiatisk folkemusikk, via tradisjonell jazz og abstrakte lydlandskap. Deg gode samspillet mellom de tre gir en så sterk følelse av form og retning at reslutatet ofte blir oppfatta som komponert musikk. Siden de startet opp for fire år siden har de turnert i store deler av Europa og Kina, og dessuten samarbeidet med Hong Kong New Music Ensemble.

http://www.parallax.no/

Will Guthrie

Den australske trommeslageren og perkusjonisten Will Guthrie bruker mikrofoner, elektronikk, trommer, cymbaler og alskens rusk & rask for å lage musikken sin. Denne kvelden spiller han improvisert musikk som vi liker den, men han jobber også med komposisjoner i studio. Ikke bare spiller han, men da han studerte på Kunsthøyskolen i Melbourne han starta konsertserien “Improvised Tuesdays” (hmm… høres kjent ut). Guthrie bor for tida i Frankrike og spiller i en haug med band og samarbeider med en rekke annerkjente musikere som Jean-Luc Guionnet, Clayton Thomas, Scott Stroud, Jérôme Noetinger, Anthony Pateras, Erell Latimier, Matthew Earle, Adam Sussmann, Ferran Fages, Jean-Philippe Gross, Greg Kingston, Helmut Schafer, Keith Rowe, Ren Walters, Mark Simmonds og Snuff Puppett. Så det så!

http://will-guthrie.com/

Konsertforeninga

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!