Blow Out! Per Zanussis Interlocutor + Mockunas / Friis Nielsen / Berre

Per Zanussis Interlocutor
Eivind Lønning – trompet
Ole Henrik Moe – fiolin
Martin Küchen – saksofon
Morten Barrikmo – klarinetter
David Stackenäs – gitar
Bjørnar Habbestad – fløyte
Andre Roligheten – saksofon/bassklarinett
Dag Erik Knedal Andersen – trommer
Per Zanussi – kontrabass

Mockunas/Friis Nielsen/Berre
Liudas Mockunas – saksofoner
Peter Friis Nielsen – bass
Håkon Berre – trommer

MOCKUNAS / FRIIS NIELSEN / BERRE

Vi liker alle smør på flesk i pose og sekk og denne kvelden er en sånn. Sjekk ut dette:
Saksofonist og treblåser Liudas Mockunas er opprinnelig fra Litauen og utdanna både innen klassisk og jazz, men har en impro-stil som du ikke kan lære deg på noen skole. Under studietida i København hukka han opp med den danske bassisten og en av den danske scenas ubestridt seigeste stayere, Peter Friis Nielsen. Sistnevnte har vært å oppleve med hjemlige navn som Paal Nilssen-Love og Frode Gjerstad, og også med andre Blow Out!-favoritter som Lotte Anker og Loius Moholo – for å gi et pekepinn om hvor det musikalske landet ligger. Nielsens Kalas-prosjekt har høsta hyppige klappsalver og her finner vi også sistemann i trioen, den norske trommeslageren Håkon Berre. Også han er basert i København hvorfra han legger ut på turneer og gir ut plater; blant annet med sjølveste Peter Brötzmann.

PER ZANUSSIS INTERLOCUTOR

Bassist Per Zanussi har etablert seg som en viktig bestanddel av den alltid pulserende og esende organismen som heter norsk jazz. Fra svunne tiders Wibutee via Circulasione Totale Orchestra og Trespass Trio til egne prosjekter som Zanussi 5 (og 13!) og som i kveld Interlocutor. Han har utvida staben betraktelig siden de spilte på Blow Out for fire år minus noen uker sida.

Som sist er trompetist Eivind Lønning med, ellers å møte i f.eks. Streifenkunko og Koboku Senju, og også klarinettist Morten Barrikmo, som skikkelige folk vil kjenne fra No Spagetthi Edition og Ulvo Ensemble. Videre teller Interlocutor-konsernet fiolinist Ole Henrik Moe, som vanligvis er å finne i samtidsmusikernes rekker, men aldri er for fin til å komme å spille litt frikete jazz. Den svenske saksofonisten Martin Küchen har også blitt påtruffet av nattevakta på Anker Hotel et par ganger, etter endt utblåsning på Mir. Han spiller ellers med Zanussi i Trespass Trio og har vært en sentral del av det svenske miljøet i over to tiår.

Videre på denne utsøkte smørbrødlista finner vi også en annen kjenning fra Sverige, gitarist David Stackenäs. Han har spilt skiver og konserter med størrelser som Mats Gustafsson, Ken Vandermark, Raymond Strid for å nevne noen av de aller mest velklingende navna.

Fløytist Bjørnar Habbestad vil folk ha hørt med f.eks. Lemur og ikke minst Trondheim Jazzorkester, der en også finner saksofonist/klarinettist Andre Roligheten, ellers bl.a. i Friends & Neighbours og plateaktuelle Albatrosh.

Endelig finner vi på trommer Dag Erik Knedal Andersen, som Blow Out-publikumet og verden forøvrig har lært å kjenne gjennom øs-pøs full on frijazz-grupper som AKODE og SAKA.

Det blir FOR vilt.

Sjekk ut noen hjemmesider med varierende oppdaterings-frekvens:
https://soundcloud.com/david-stackenas
http://www.haakonberre.com/
http://www.eivindlonning.no/
http://roligheten.com/
http://www.knedalandersen.com/

Konsertserien Blow Out! er resultatet av dragninga mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, muliggjort av økonimisk oppbacking fra Kulturrådet og Oslo Kommune.

Vi selger medlemskap for 2015 i døra. 300 kroner, inkludert konsertbilletten.
Følg Blow Out! på Facebook og Twitter.

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!