Blow Out! POING & Juliana Venter + Mars Williams/Tollef Østvang

POING M/ JULIANA VENTER
Frode Haltli – trekkspill
Rolf Erik Nystrøm – sax
Håkon Thelin – kontrabass
Juliana Venter – vokal

TOLLEF ØSTVANG / MARS WILLIAMS
trommer / sax

POING M/ JULIANA VENTER
Tradisjonelt forbinder vi Poing med de store bakkanaler, men for Pharoah, denne vakre maidagen er vel en høytid god som noen!

Trekkspiller Frode Haltli er anerkjent både som soloartist – sjekk ut den blodferske skiva «Avant folk» – og som samarbeidspartner for folk som Trygve Seim. Saxofonist Rolf-Erik Nystrøm er en ledende musiker innafor samtidsmusikk og tilliggende herligheter verden over, mens kontrabassist Håkon Thelin har spilt på et utall utgivelser, i tillegg til sine egne, og underviser ellers i bass og impro på Musikkhøyskolen.

Poing har etterhvert lange tradisjoner med sine uovertrufne adventskonserter, og bør på dette tidspunktet også ha debriefa seg ferdig etter sin natt-til-1.mai konsert.

Denne kvelden har Poing med seg vokalist Juliana Venter. Venter er født og oppvokst i Sør Afrika, der hun gjennom sitt virke i The Mud Ensemble på nittitallet fortsatt nyter kultstatus som en av pionerene innen avantgardemusikk i landet. Hun har nå etablert seg her i Norge, og har gjort seg bemerka både som komponist, skuespiller (hennes siste film er plukka ut til årets Cannes) og musiker. Vi i Blow Out!-sekretariatet gleder oss til å klappe henne opp på scena på Mir.

TOLLEF ØSTVANG / MARS WILLIAMS

Tollef Østvang har overbevist oss om at han er en formidabel trommis gjentatte ganger, med band som All Included, Universal Indians (der han er alliert med ingen ringere enn Joe McPhee), – og med ulike varianter av Chicago Connections. Også denne gangen har han en råtass av en amerikaner med seg, saksofonist Mars Williams.

Willams er aktiv på den stadig hardt pulserende scena i Chicago, og har spilt med frijazz-titaner som Vandermark 5, Peter Brötzmanns Tentet og NRG Ensemble (samt The Waitresses og Psychedelic Furs (!) en gang der tilbake i tida). Det skulle være behørig duka for en stor seanse på Grünerløkka Lufthavn denne kvelden.

Sjekk ut greier på internett:

POING: http://www.poing.no/
Frode Haltli: http://frodehaltli.com/
Håkon Thelin: http://www.haakonthelin.com/
Tollef Østvang: http://www.tollefostvang.com/
Mars Williams: http://www.marswilliams.com/

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av kommunen og Kulturrådet.

Konsertstart 21:00

170 / 120 (medlemspris)
Medlemskap i Konsertforeninga – 350 (inkluderer konserten) – kan kjøpes på forhånd – følg billettlenken.

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!