Blow Out! Rasmussen / Corsano + Butcher / Asheim / Zanussi / Solberg

METTE RASMUSSEN / CHRIS CORSANO
Mette Rasmussen – altsax
Chris Corsano – trommer

BUTCHER / ASHEIM / ZANUSSI / SOLBERG
John Butcher – saksofoner
Nils Henrik Asheim – piano
Per Zanussi – kontrabass
Ståle Liavik Solberg – slagverk

Det er mange gamle kjenninger på plakaten denne kvelden, noe vi anser som udelt nice når det er en såpass anselig gjeng samla. Det er forøvrig dobbelt albumslipp denne kvelden, så ta med litt ekstra cash, så får du deg skiver, og folka får tuska til seg noe drikkepenger som ikke trenger å bilagsføres.

METTE RASMUSSEN / CHRIS CORSANO
Saksofonist Mette Rasmussen er opprinnelig fra Danmark, men har de siste åra operert med Trønderlag som base. Hun har improvisert seg fram til å utgjøre et svært godt navn på den internasjonale scena, og kunne ifjor stikke Trondheim Jazzfestivals talentpris under vesten.

Trommis Chris Corsano vifter iblant stikkene ut i mainstream-verden, som turnétrommis for sjølveste Björk (!). Vi Blow Out-folk vil også løfte fram hans meritter i band som Dimension-X for ikke å glømme formidable soloopptredener og ulike ad hoc konstellasjoner av utsøkt kaliber. De to er ute på en ganske heftig turné og det er veldig fett de gjør en mellomlanding hos oss.

BUTCHER / ASHEIM / ZANUSSI / SOLBERG
Neste crew ut har vi sett som ZAS Trio, men har denne kvelden en ytterligere og betydelig forsterkning i en engelsk saksofonist. John Butcher har holdt frijazzen sin hardcore sida tidlig åttitall. Siden da har han spilt med alle de store navna sjangeren kan vise til, deltatt på et fjell av utgivelser og i en lang rekke mer eller mindre faste grupper. Godspeed You! Black Emperor booka ham til festivalen sin og The Wire har kalt ham verdens beste saksofonist. Han spilte også en fantastisk solokonsert på Blow Out! for et års tid siden. Dette kan lissom ikke gå spesielt gæærnt.

Den stavangerske bassisten Per Zanussi har også noen år på baken som annerkjent og etterspurt musiker og komponist. På Blow Out har vi vært så heldig å ha fått stifta beskjentskap med noen av gruppene hans, som Interlocutor (både i økonomi – og deluxe-utgave), Tresspass Trio og flere andre.

Nils Henrik Asheim kunne sikkert lagt seg for å dorme på laurbær, som en pionér innen norsk friimpro. Men dengang ei; innimellom jobben som oppmann for orgelet i Stavanger Konserthus og svære jobber med symfoniorkestere og greier finner han veien til lille Mir. Det er så kult det!

Det er også ei stund sida Ståle Liavik «Kisen fra Disen» Solberg spilte sin første gamle Jegermarsj i skolemusikken på Hamar. Siden den gang har han opparbeida seg et velfortjent rykte som en av landets mest hardtarbeidende og høyproduktive trommiser på impro-feltet. Og ikke minst er han ansvarlig for å arrangere herværende konsertserie, annenhver uke, år etter år. Med en sånn gjeng kan vi garantere en bra kveld!

Sjekk ut hjemmesider:
http://www.nilshenrikasheim.no/
http://cor-sano.com/
http://www.perzanussi.com/
http://www.johnbutcher.org.uk/
http://soundcloud.com/stllvkslbrg

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av Oslo Kommune og Kulturrådet.

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!