Blow Out! Roligheten/Johannesen/Knedal Andersen + XAO

ROLIGHETEN / JOHANNESEN / KNEDAL ANDERSEN
Andre Roligheten – sax
Kim Johannesen – gitar
Dag Erik Knedal Andersen – trommer

XAO
Andreas Winther – trommer + div
Egil Kalman – synth
Signe Emmeluth – sax + div

ROLIGHETEN / JOHANNESEN / KNEDAL ANDERSEN

Det skal mer til enn en skarve høytid til for at Blow Out misser en beat. Som tidligere år har ofte folk som nyttårsforsett «å benytte seg mer av kulturtilbudet i byen de bor i» og hva faller vel mer naturlig enn å starte friskt på Mir allerede denne tirsdagen.

Saksofonist Andre Roligheten er å finne i dugelige jazzorkestre som Albatrosh, Team Hegdal og Friends & Neighbours, og har besøkt oss i en rekke fete konstellasjoner opp igjennom; seinest med Jonas Cambien Trio, sist juni.

Gitarist Kim Johannesen er også en figur som har fulgt oss trofast i årevis. Vi kroer oss når vi minnes tidligere opptredener, og i særdeleshet de med våre favoritter AKODE.

I sistnevnte bande finner en også trommis Dag Erik Knedal Andersen, som ellers opererer med top dollar acts som SAKA og Instant Light – for å nevne et bittelite utdrag. Dette var for noen år sida en del av «framtida i norsk frijazz», nå ER de faen tute meg norsk frijazz.

XAO

I XAO er alle de tre riker i Skandinavia representert. Kongeriket Norges delegat er representert ved trommis Andreas Winther, som debuterer på Blow Out, men som på cv’n kan notere seg medlemskap i det massive Megalodon Collective, og duoen Left Exit, Mr K – sistnevnte med utgivelse på et av våre yndlingslabler, Clean Feed for et par små år sida.

Da den danske saksofonisten Signe Emmeluth gjesta oss for første gang med Tigerfish & Lioncats for noen måneder sida hadde vi sterkt på følelsen at vi kom til å høre henne igjen snart. Og joggu! Emmeluth studerer for tida på jazzlinja ved NTNU i Trondheim og har vist seg særs habil, både som komponist og som improvisatør.

Sverige stiller med Egil Kalman, som den overvåkne vil ha hørt med for eksempel Brute Force. Oftest er han bassist, men denne kvelden er det synth som gjelder. Vi spår en flippa og fri seanse når XAO slipper løs på Mir denne første tirsdagen i 2017.

Sjekk ut folk på nettsider som oppdateres med svært ulik frekvens:
Andre Roligheten: https://roligheten.com/
Dag Erik Knedal Andersen: http://www.knedalandersen.com/
Andreas Winther på Soundcloud: https://soundcloud.com/andreas-winther-1
Signe Emmeluth på Soundcloud: https://soundcloud.com/signe-emmeluth
Egil Kalman på Soundcloud: https://soundcloud.com/egil-kalman

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, med støtte av Oslo Kommune og Kulturrådet.

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!