Blow Out! – Santos Silva/ Stackenäs/ Zerang + Wallumrød/ Myhr

BLOW OUT!

SANTOS SILVA/ STACKENÄS/ ZERANG
Susana Santos Silva – trompet
David Stackenäs – gitar
Michael Zerang – perkusjon

WALLUMRØD/ MYHR
Christan Wallumrød – tangenter
Kim Myhr – gitar

SANTOS SILVA/ STACKENÄS/ ZERANG

Den portugisiske trompetisten Susana Santos Silva har gjesta Blow Out! flere ganger tidligere, blant annet i duo med Torbjörn Zetterberg – og så seint som rett før jul som en del av formidable Holiday Spirits. I disse dager blir hun stadig stødigere i svensk og er i vinden med Fire! Orchestra og sin egen kvintett, Life and Other Transient Storms.

Gitarist David Stackenäs er en av Sveriges mest ettertraktede improvisatører og turnerer ellers Europa og USA som solist og samarbeider med en rekke musikere, som Ingar Zach, Mats Gustavsson, Evan Parker og Paal Nilssen-Love. Også han har spilt for i ulike konstellasjoner og til stormende jubel tidligere; det gledes til gjenhør.

Perkusjonist Michael Zerang som har deltatt i en lang rekke kredible prosjekter innafor fri og improvisert jazz over mer en tre tiår, så som Peter Brötzmann Chicago Octett/Tentett og mangeårig samarbeid med Joe McPhee – for å nevne noen av de aller feteste tinga.

WALLUMRØD/ MYHR

Pianist Wallumrød har operert i forskjelligarta deler av norsk musikkliv over lang tid. Blant samarbeidspartnere de siste åra finner en Susanne Sundfør, Nils Petter Molvær, Sidsel Endresen og DJ Strangefruit, selv om han for mange er mest kjent gjennom Christian Wallumrød Ensemble. Trofaste tilhengere av herværende konsertserie vil og huske ham fra improorksteret Dans Les Arbes, som spilte hos oss for noen år sida. De siste par åra har bidratt tungt på særs kule utgivelser med gruppa Brutter.

Gitarist – og komponist – Kim Myhr har holdt gang i den på den eksperimentelle scena her til lands i mange år og viser ingen tegn til å sakke ned på tempoet. Av de høydepunkter bør, i tillegg til solide prestasjoner både med ulike band og som soloartist, nevnes det formidable bestillingsverket for Ultima han lagde sammen med Jenny Hval og spilte inn med Trondheim Jazzorkester, og som kom ut på skive i 2016.

Kuriøst kan det noteres at Wallumrød og Myhr, hver for seg, var de første artistene som blei spikra på programmet til det som skulle bli til denne vakre veksten av en konsertserie Blow Out, tilbake i 2011. Vi forventer både historisk sus og liflig musikk.

Sjekk ut nettsider:
Susana: https://susanasantossilva.com/
David: http://stackenas.com/
Michael: http://www.michaelzerang.com/
Kim: http://www.kimmyhr.com/
Christian http://www.christianwallumrod.com/!

Dører 20:30 / konsertstart 21:00.

Billetter: 170 / 120 (medlemspris)
Medlemskap (inkluderer konsertbilletten): 350 / 150 (student).

Bli medlem!
Som medlem i Konsertforeninga får du alltid rabatt på Blow Out, samt på de fleste andre konsertseriene våre. Du får også medlemsrabatt på Nasjonal jazzscene, Kampenjazz, Cosmopolite og andre klubber som er er medlem av Norsk jazzforum.

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!