Blow Out! Shelter + Mirror Mind Rose

SHELTER
Ken Vandermark – saksofon/klarinett
Nate Wooley – trompet
Jasper Stadhouders – gitar/bass
Steve Heather – trommer

Shelter består av fire svært rutinerte karer. Den amerikanske saksofonisten Ken Vandermark har besøkt Blow Out! med jevne mellomrom opp gjennom åra. På diskografien kan han skrive inn band som School Days og seinere Fire Room, med norske venner som Paal Nilssen-Love og Lasse Marhaug og sjølsagt Vandermark 5, Peter Brötzmann Chicago Tentet og mer nylig Side A.

Trompetist Nate Wooley er basert i New York, men har vært innom Mir for en svingom tidligere. Ellers samarbeider han rett som det er med velklingende navn som f.eks Peter Evans, Fred Lonberg-Holm og Paul Lytton.

Gitarist og bassist Jasper Stadhouders studerte klassisk og jazz i ei årrekke før han hoppa av streiting-kjøret og stilte seg på impro-scena. Sjøl om Amsterdam-boeren er yngre enn resten av dette crewet, har Jasper i tillegg til sitt eget band Cactus Truck, rukket å samarbeide med en rekke internasjonalt anerkjente navn, hvor en kan trekke fram spesielt Blow Out!- favorittene Terrie Ex og Andy Moor

Trommis Steve Heather besøkte Blow Out! med Booklet i 2012 og har ellers base i Berlin hvor han pusler med en lang rekke prosjekter, og med et bredt spekter hva angår musikksjanger og uttrykksformer. Vi gleder oss til å oppleve han med denne gjengen.

MIRROR MIND ROSE
Sten Sandell – piano
Szilárd Mezei – bratsj
Joel Grip – bass

Pianist Sandell regnes med rette som en av de ypperste i svensk improvisasjonsmusikk. Blant ørti tusen jern Sandell har hatt i ilden må vi nevne Sten Sandell Trio, med Paal Nilssen-Love og Johan Berthling og ikke minst Swedish Polyphony som satt Mir på huet for noen år tilbake.

Bassist Joel Grip vil Blow Out!-regulars kjenne igjen fra duoen Borel Grip som spilte ifjor vår. Grip spiller ellers med grupper som Peeping Tom, Je Suis! og SNUS, og ikke minst er han av organisatorene for den berykta Hagenfesten i vårt naboland.

Det er ikke daglig kost med bratsj på Blow Out! Desto hyggeligere er det å ønske Szilárd Mezei velkommen inn i folden. Ungarsk-serbiske Mezei er komponist så vel som utøver og har vært involvert i ulike prosjekter på musikk-, teater-, og dansescener over hele det europeiske kontinentet det siste tiåret.

Sjekk ut folk på nettet:

Ken V: http://kenvandermark.com/
Nate W: http://natewooley.com/
Jasper H: https://jasperstadhouders.wordpress.com
Steve H: https://soundcloud.com/steve-heather
Szilard M: http://www.szilardmezei.net/
Sten S: http://www.stensandell.com/
Joel G: http://www.joelgrip.com/

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!