Blow Out! Sofia Jernberg / Søren Kjærgaard / Ole Morten Vågan / Raymond Strid + Ingar Zach solo

VÅGAN / KJÆRGAARD / STRID / JERNBERG
Ole Morten Vågan – bass
Søren Kjærgaard – piano
Raymond Strid – trommer
Sofia Jernberg – vokal

INGAR ZACH SOLO
trommer

VÅGAN / KJÆRGAARD / STRID / JERNBERG

De gangene bassist Ole Morten Vågan kommer på besøk veit vi det vil bys på djæææzzzz, på den måten som gjør at vi kommer på hvorfor vi begynte å digge disse greiene i utgangspunktet. Ole Morten har avlagt oss visitter med en rekke ulike grupper, og av hans faste konstellasjoner bør nevnes Håvard Wiik Trio og sjølsagt Motif. Nå for tida er han også engasjert som bandleder i Trondheim Jazzorkester.

Denne kvelden stiller han sammen med en skandinavisk bande bestående av den danske pianisten Søren Kjærgaard, samt to svensker, trommis Raymond Strid og vokalist Sofia Jernberg. Kjærgaard har gjort svært kule ting med grupper som f.eks. The Living Room og de litt plumpe av oss synes jo det er artig at en mangeårig samarbeidspartner er den femti år eldre Torben Ulrich (ja, pappaen til Lars ja).

Raymond Strid er å regne som en bærende konstruksjon både på den svenske, og internasjonale scena, i mange Riksdagsperioder, ikke minst gjennom den formidable gruppa Gush. Vi gleder oss over å få møte ham med stikker og pipe på Mir igjen.

Det er ikke mindre stas å klappe Sofia Jernberg tilbake til oss. Hun spiller stadig, med folk vi kjenner her hjemmefra, som herværende Per Zanussi, herværende Ingar Zach og ellers med andre gode navn som Mette Rasmussen, Fire Orchetstra og sjølveste Hailu Merga. Det siste året har vi også latt oss fjetre av samarbeidet hennes med den tyske elektronika-duoen Schneider Kacirek .

INGAR ZACH

Ingar Zach kan også skilte med fartstid innen den utfordrende delen av norsk musikkliv, fra nærmest myteomspunnede No Spaghetti Edition, via Looper og fram til Huntsville og formidable Dans Les Arbres – for ikke å glømme bånnsolide solo-ting. I tillegg har han sammen med makker Ivar Grydeland lenge stått bak det velfortjent velrennomerte labelet SOFA Music. Denne kvelden skal han bevise at han også er en ram soloutøver.

Surf deg klokere:
Ingar Z: http://ingarzach.com/
Søren K: http://sorenkjaergaard.com/
Ole Morten V: http://olemortenvagan.com/

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av Oslo Kommune og Kulturrådet. Denne konserten er til overmål støtta av Nordisk Råds PULS-samarbeid.

Konsertstart 21:00
170 / 120 (medlemspris)
Medlemskap i Konsertforeninga – 350 (inkluderer konserten)

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!