Blow Out! The Home of Easy Credit + Delius / Strøm / Østvang

DELIUS / STRØM / ØSTVANG

Tobias Delius – sax/klarinett

Jon Rune Strøm – kontrabass

Tollef Østvang – trommer

THE HOME OF EASY CREDIT

Louise Dam Eckhardt Jensen – sax, fløyte, vokal, elektronikk

Tom Blancarte – bass

DELIUS / STRØM / ØSTVANG

Saksofonist Tobias Delius er født i England, men havna på 80-tallet i Amsterdam, der han endte med å droppe ut av de streite konservatoriestudiene sine for å frike ut med impro-folka. Sjøl om mora hans antakelig var bekymra akkurat da, var det en beslutning som skulle vise seg å resultere i både hederspriser, plateutgivelser og ekstensiv turnévirksomhet på begge sider av Atlanterhavet. Delius imponerer med et stort register av stiler på hornet; av mange gladsaker bør trekkes fram Blow Out!-yndlingene Available Jelly.

Jon Rune Strøm kjenner vi fra bl.a. Frode Gjerstad Trio, der han backer sjefen sammen med Paal Nilssen-Love og SAKA, der han spiller med skikkelige folk som Kristoffer Alberts og Dag Erik Knedal Andersen. Visst kan Strøm gnukke, gni og stryke kjælent og vakkert på den bassen, men dæven steike når han begynner og hamre løs. Raw power.

Trommeslager Tollef Østvang har etablert seg som en av de spennende norske navna på scena, hos oss i Blow Out! med The Way Ahead og All Included, sammen med overnevnte kollega Strøm i Friends & Neighbours og ser også fram til turné sammen med sjølveste Joe McPhee og bander Universal Indians.

THE HOME OF EASY CREDIT

Det er uvisst om The Home of Easy Credit henspeiler til privatøkonomien i husholdet til ekteparet Louise Dam Eckardt Jensen og Tom Blancarte. Hva som er sikkert er at den dansk/USAske duoen gjennom respektløs sjangerblanding har klart å etablere et helt egenarta lydbilde der samtidsmusikk kræsjer med jazz og som i tillegg forsyner seg grovt av impulser annetsteds fra.

Multiinstrumentalist Jensen har skapt seg et ry gjennom forrykende improviserte solo-optredender og gjennom ulike avantgardistiske prosjekter både i og utafor Danmark. Bassist Blancarte har figurert på eksperimentielle scener i New York over lang tid, med såpass ulike uttrykk som elektronisk futurist-jazz sammen med Peter Evans, via crazy banjopunk med Seabrook Power Plant og jævlig frikete doom metal med The Gate.

The Home of Easy Credit slapp sin sjøltitulerte debutplate ifjor og Blowout er stolte over å ha fanga dem opp under Europa-turneen deres.

http://www.bandmine.com/artist/music/jonrunestrom/1902465

http://www.tollefostvang.com/www.tollefostvang.com/News.html

http://www.myspace.com/louisejensen

http://www.myspace.com/tomblancarte

Blowout! er navnet på det stormfulle partnerskapet inngått mellom Konsertforeninga og jazzmusikere i Oslo.

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!