Blow Out! – Thomas Strønen solo + PULS: Bigoni / Ullén / Aas / Berre

THOMAS STRØNEN – TROMMER ++

PULS: BIGONI / ULLÉN / AAS / BERRE
FRANCESCO BIGONI – SAX & KLARINETT
LISA ULLÈN – PIANO
INGA MARGRETE AAS – KONTRABASS
HÅKON BERRE – TROMMER

THOMAS STRØNEN

Thomas Strønen har fordundre oss blitt en av landets framste utøvere innen den pling-plong-musikken vi skatter så høyt. I sin tid gjennom band som Humcrush og i seinere tid gjennom samarbeid med en lang rekke av den eksperimentelle musikkens ypperste utøvere, fra Nils Petter Molvær til Snah. En smakebit kan fås ved å sjekke ut hypnoriske «And Then Comes The Night» som han ga ut med Mats Eilertsen og Harmen Fraanje tidligere i år.

Denne kvelden spiller han solo for oss på Hærverk.

ULLÈN / AAS / BERRE / BIGONI

Den svenske pianisten Lisa Ullèn har bakgrunn fra det klassiske, såvel som samtidsmusikken og friimproen og har besøkt Blow Out! med jevne mellomrom, i ulike formater. I tillegg til de uvurdelige bidragene til gruppene hun er med i har hun et sjedent velfortjent renomé som soloutøver, utførlig bevist gjennom trippel(!)album-utgivelsen Piano Works som kom ifjor.

«Ullén prøver aldri å vise for fort hun kan spille, eller hvor flink hun er. Hun gir oss følelser via pianoet, som rører hver fiber i kroppen til lytteren.», skriver Salt Peanuts om Ullèn; og vi skriver i vår tur under på det.

Bassist Inga Margrete Aas kjenner vi som 50 % av den prisbelønte duoen Vilde & Inga – og Azkadenya, som er Vilde & Inga + Sidsel Endresen. Også hun klassisk utdanna, men heldigvis for oss med en hang til de frie uttrykka.

Trommis Håkon Berre har en merkverdig brei musikalsk spennvidde som strekker seg fra (nærmest) fusion, via noiserock til deilig knitrende impro. Vel verdt å loggføre er blant annet samarbeidet hans med kong Peter Brötzmann og den plateaktuelle hans med Sture Ericsson og Johannes Nästesjö.

Saksofonist og klarinettist Francesco Bigoni er opprinnelig italiener, men også han har i en årrekke hatt holdt til i København, hvor han har gang i en lang rekke konstellasjoner og prosjekter og er tilknytta det alltid fabelaktige ILK Music-kollektivet.

Et pan-skandinavisk mestermøte denne kvelden altså; vi glær oss som unga.

Mer om folka:
Lisa Ullèn: http://lisaullen.com/
Inga Margrete Aas: http://vildeinga.com/
Håkon Berre: http://www.haakonberre.com/
Francisco Bigoni: https://francescobigoni.tumblr.com/
Musikken starter 21:00

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av Kulturrådet og kommunen.

PULS – konserten er et samarbeid mellom Blow Out og ILK Music i København, støttet av @Nordisk Kulturfond.

Billetter: 170 / 120 (medlemspris)
Medlemskap (inkluderer konsertbilletten): 350 / 150 (student).

Bli medlem!
Som medlem i Konsertforeninga får du alltid rabatt på Blow Out, samt på de fleste andre konsertseriene våre. Du får også medlemsrabatt på Nasjonal jazzscene, Kampenjazz, Cosmopolite og andre klubber som er er medlem av Norsk jazzforum.

Kjøp medlemskap på forhånd:
https://www.konsertforeninga.no/demo-home/bli-medlem/

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!