Blow Out! Zanussi 5 & Sindre Bjerga

Per Zanussi – kontrabass
Gard Nilssen – trommer
Ketil Møster – sax
Erik Hegdal – sax
Jørgen Mathisen – sax

Bassist Per Zanussi har besøkt Blow Out! med opptil flere konstellasjoner – som Interlocutor og Trespass Trio – og hver gang til ellevill jubel. Til åpninga av vårsesongen 2012 har han med seg sitt lengstlevende prosjekt, Zanussi 5, som forutenom ham sjøl består av trommis Gard Nilssen (PUMA, Bushman’s Revenge og Susanne Sundfør) og ikke mindre enn tre saksofonister. Eirik Hegdal spiller med blant annet Trondheim Jazzorkester og Ola Kvernberg, Jørgen Mathisen med band som, The Core, Humvee og Shagma, og av Ketil Møsters vell av beskjeftigelser må man jo trekke fram Datarock, men også Ultralyd, The Core og hans egne sologreier.

Zanussi 5 har holdt på i over ti år, kan skryte av flere stormapplauderte plateutgivelser og er et etterspurt frijazz-ensemble når festivalprogrammene skal spikres. Vi banner helst ikke; men det er rett og slett jævlig fett å endelig kunne presentere denne buketten på Blow Out!

Sindre Bjerga – et middels stort fjell av elektriske duppeditter

Sindre Bjerga pusler ifølge sin egen hjemmeside med ”kassettspiller-droning og kjøkkenvask psykedelia”. I vaskekte punk-DIY ånd, på egenhånd, sammen med makker Jan Iversen eller en lang rekke andre samarbeidspartnere står Bjerga bak en haug med utgivelser og et utall konserter – inkludert en turné i Ukraina (!). En må nok medgi at dette ikke er musikk som kommer til å spilles på Kontraskjæret på VG Lista Topp 20 på denne sida av den åndelige revolusjonen, men likefullt snakker vi kontemplativ noise av aller beste skuffe.

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!