Femme Brutal presenterer Susanna Synger Gunvor Hofmo

FEMME BRUTAL presenterer SUSANNA SYNGER GUNVOR HOFMO

Femme Brutal og Konsertforeninga er stolte over å presentere en unik konsert hvor Susanna synger diktene til Gunvor Hofmo i Tøyenkirka i Oslo.

Jeg Vil Hjem Til Menneskene.

NB! Begrenset plass. Fri aldersgrense.

I nærmere tyve år har Susanna spilt konserter i inn og utland, og så langt har det blitt sytten albumutgivelser. En av prosjektene Susanna Wallumrød har gjort er “Jeg vil hjem til menneskene” med tonesatte dikt av Gunvor Hofmo. I anledning Hofmos 100-års jubileum i 2021 utga Susanna demoene til albumet som kom for ti år siden, og i høst gjester hun Tøyen Kirke 27.oktober i regi av Femme Brutal med konsert. Susanna fremfører sangene laget av Gunvor Hofmos dikt solo, med piano og vokal, og i duo sammen med saksofonist Harald Lassen.

Harald Lassen er en norsk saksofonist, komponist og bandleder med egne prosjekter, og som deltaker i blant annet No.4 og tidligere i Pixel, Bugge Wesseltoft New Conception of Jazz. Han kommer fra sørlandet men er i dag Oslo-basert, og utgir musikken sin på Jazzland Recordings. Lassen tilhører en generasjon jazzmusikere som tørr å sette eget preg på musikken; leken og melodisk, der samspill og improvisasjon har en sentral plass.

Susanna er kvinnen bak duoen Susanna and the Magical Orchestra og har ellers opptredt både som Susanna og Susanna Wallumrød; hun har utgitt kritikerrost musikk siden debuten i 2004, hos plateselskap som Rune Grammofon og tyske ECM Records, og gjennom eget plateselskap SusannaSonata siden 2011. Hun er kjent for sine personlige tolkninger av sanger av blant annet Joy Division, AC/DC, Dolly Parton og Henry Purcell, men også for sine sterke originaler, tonesetting av Gunvor Hofmos dikt og samarbeid med blant annet Ensemble neoN, Jenny Hval, amerikanske Bonnie ‘Prince’ Billy og samtidsdans-kompaniet Carte Blanche.

Susanna har mottatt en rekke priser for musikken sin, blant annet Spellemannprisen i åpen Klasse i 2013, 2014 og 2016, Radka Toneff Minnepris i 2015 og EDVARD-prisen i 2017. I januar 2023 debuterer hun med fullt orkester, og spiller med Kringkastingsorkesteret i Bærum Kulturhus.

Femme Brutal er et feministisk booking-og DJ-kollektiv i Oslo, som i samarbeid med Konsertforeninga arrangerer konserter i Oslo. Med støtte fra Oslo Kommune og Norsk Kulturråd.

Dører: 19:30

Konsert: 20:00

Billetter: 250 / 200 (medlem av Konsertforeninga / student)

Under 18 år: 100,-

Lignende konserter