Gutvik Ukentlig: Ellie Mäkelä / Kristoffer Alberts / Hanne Rekdal / Ketil Gutvik + Ungsoloen: Kristian Enkerud

Gutvik Ukentlig feirer tjueårs-jubileum og går inn i sin tjueførste årgang!

tirsdag 8. august
NB! på Cappelens Forslag
Ellie Mäkelä / Kristoffer Alberts / Hanne Rekdal / Ketil Gutvik
/ bratsj / saksofon / fløyte og fagott /gitar
Ungsoloen: Kristian Enkerud
/ akustisk gitar /

Program tirsdag 8. august: på MIR
ELLIE MÄKELÄ / KRISTOFFER ALBERTS /
HANNE REKDAL / KETIL GUTVIK
Ungsoloen: Kristian Enkerud Lien

Sommerkonsertserien Gutvik Ukentlig fyller tyve år og dette skal feires hver tirsdag fra 1. august til 5. september. Ellie Mäkelä er en skatt blant norske improviserende musikere. På kvartett med unike Kristoffer Alberts og minst like unike Hanne Rekdal blir dette sommerens tetteste improvopplevelse på lille nydelige Cappelens Forslag i Bernt Ankers gate 4.

Ellie Mäkelä er ein nyetablert musikar i Oslo-miljøet som bratsjist, felespelar og arrangør. Dei har ei brei kompetanse med bakgrunn frå nyare klassisk musikk og komposisjon, improvisert musikk, og jazzmusikk. Dei har spelt fast med Stian Carstensen, Espen Berg og Erlend Albertsen Olderskog.

Kristoffer Berre Alberts has from his background as a jazz musician done everything from acoustic american free jazz to european contemporary improvised music. With his collaborations and releases with Nels Cline, Steve Noble, Maja Ratkje, Lasse Marhaug, Jamie Saft, Jim Black, Cortex, Paal Nilssen-Love, Terrie Ex and SAKA, he stand out as one of the most interesting saxophone players in Europe.

Hanne Rekdal har bemerket seg som freelancemusiker både på fløyte og fagott innenfor flere sjangere. Hun har spilt konserter i inn- og utland med forskjellige orkestre og ensembler. I tillegg til å ha studert klassisk musikk hos lærere som Dag Jensen, Torkil Bye og Cecilie Løken, er hun etter hvert blitt en etterspurt improvisatør innenfor forskjellige stiler. Blant andre Thomas Strønen, Augusto Fernandez og Rolf Erik Nystrøm har vært lærere og veiledere for Hanne i improvisasjon. Hanne har samarbeidet med flere av landets ledende musikere og komponister, og er engasjert og aktiv i musikkmiljøet i Oslo. Hun har vært solofløytist/fagottist i flere orkestre, driver samtidsmusikk-kvartetten Tøyen Fil og Klafferi, har vært med på å arrangere improvisasjonskonsertserien Fritt Fall og med i ensembler som Trondheim Jazzorkester, neoN og Oslo Sinfonietta. Hanne spiller også mye barokkmusikk, og har hatt flere års undervisning på traverso, og har spesialisert seg på samtidsmusikk.

Ungsoloen 8. august:
Kristian Enkerud Lien er en mangefasettert og aktiv musiker som beveger seg mellom mye. Som gitarist og komponist arbeider han med hvordan man forholder seg til det naturlig pop-lige i instrumentet. Ofte med et skråblikk og en lekenhet som kan ende i noe helt annet, noe som kan høres i band som KRISE og Idiotek.
Et av hovedfokuspunktene i Enkerud Liens musikk er intonasjon og renstemming, og henter inspirasjon fra serialisme og folkemusikk. Derav kommer hjertebarnet, bandet KRISE, som gir ut debutalbumet denne høsten på Sonic Transmissions rec.

Om Gutvik Ukentlig:

Gitaristen Ketil Gutvik startet sommerkonsertserien i 2003 og har siden den gang tilbrakt sommeren i selskap med en lang rekke av de fremste improvisasjonsmusikerne dette landet kan skilte med. Fram til 2006 hadde serien tilhold i Lillebar på Blå, i 2007 ble eksepsjonelle Vulkanhallen inntatt, og i 2008 ble Monos matsted Q teppedelt og frimusikken blomstret side om side med skravvel og burgerfres. Samme år begynte serien en vandring rundt på Monohuset og flere krinker og kroker ble velprøvd, såvel som historiens første backstagekonsert på Mono. I 2009 forlot vi Q og gjorde "tarmen" til hovedscene. Unntaket ble seriens siste konsert som var på Monos backstage, akkurat som i 2008.
Etter noe av en nomadetilværelse i 2010 flyttet konsertserien "hjem" til Grünerløkka i 2011. Stayerpuben Tamara ved Birkelunden ble fylt med improvisert musikk hver tirsdag i seks uker. I 2012, mens vi ventet på naboen, fant serien tilhold på nye Stein og Jord platebar i Hammersborgtunnellen, og videre til Cappelens Forslag i 2013. I 2014 ble Boksen på Kulturhuset det naturlige nye hjemmet for denne ustoppelige konsertserien. I 2015 og 2016 fortsatte samarbeidet med Kulturhuset og Cappelens Forslag. Elsa Bergman, John Russell, Thomas Lehn, John Edwards, John Butcher, David Stackenäs, Anja Lauvdal, Heida Mobeck André Roligheten, Thomas Johansson, Børre Mølstad var noen av navnene publikum fikk oppleve fra fra slutten av juli og hver tirsdag fram til 30. august. I 2017 ble Gutvik Ukentlig med Kulturhuset videre til nye Kulturhuset i Youngsgate 6 med musikere som Maggie Nicols, Pat Thomas, Bjørnar Habbestad, Isak Hedtjärn, Pascal Niggenkemper, Signe Emmeluth. Samarbeidet med Kulturhuset fortsatte til og med 2020. Etter et nytt nomadeår i 2021 flyttet serien inn i nye Café MIR på Grünerløkka i 2022 og fortsetter her i 2023, med avstikkere til Cappelens Forslag og Hærverk. Stadig i samarbeid med Konsertforeninga, i det Gutvik Ukentlig teller sin tjueførste årgang.

Sideserien UNGSOLOEN har vært en del av Gutvik Ukentlig siden 2011. Den handler om litt yngre improvisatører som spiller eksklusive solosett, før Gutvik henter inn noen av verdens fineste improvisasjonsmusikere. I 2023 består Ungsolo-programmet av musikerne Kristian Enkerud, Anna Ueland, Tuva Olsson og Johannes Elnan

Cappelens Forslag - Bernt Ankers gate 4B, 0183 Oslo
TID: 20:00
BILLETT: Den gule grisen sjekker din forhåndskjøpte billett fra ticketco (150/ 100,-)

www.konsertforeninga.no
Lignende konserter