Gutvik Ukentlig: Inger Hannisdal / Guoste Tamulynaite / Egil Kalman (SE) / Ketil Gutvik + Ungsoloen: Johannes Elnan

Gutvik Ukentlig feirer tjueårs-jubileum og går inn i sin tjueførste årgang!
Sommer-improv-konsertserien Gutvik Ukentlig er godt inne i sitt tredje tiår og som i fjor er nye Café MIR i Toftesgate 69 hjem for serien i 2023.

tirsdag 1. august
Inger Hannisdal / Guoste Tamulynaite / Egil Kalman (SE) / Ketil Gutvik
/ fiolin / synth / kontrabass og synth / gitar /
Ungsoloen: Johannes Elnan
/ kontrabass /


Fiolinist Inger Hannisdal lager utforskende musikk i møtepunktet mellom folkemusikk, samtids- og improvisasjonsmusikk, med et anker i felemusikk både fra Norge og fra Midtøsten. Musikken hennes fokuserer gjerne på mikrotonalitet i melodier og harmoni, ulike former for ujevn time, og utvidede teknikker på fiolin. Hun er plateaktuell med soloplata «Free folk» og vant Spellemannspris for komposisjon for «North South East West» i 2023.

Egil Kalman är en svensk musiker (bosatt i Kristiansand) som verkar i skärningspunkten mellan folkmusik, elektronmusik och jazz.
Hans främsta instrument är kontrabas och modulärsynth. Utöver hans soloprojekt så kan också höras i grupper såsom: Miman, Marthe Lea Band, Völvur samt i duos med Zoe Efstathiou och Fredrik Rasten.

Guoste Tamulynaite er en Oslo-basert komponist, pianist og utøver fra Litauen, utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Som komponist og utøver er Guoste glad i tette samarbeid og interdisiplinære møter. Hun har skrevet musikk for små kammerbesetninger, danseproduksjoner, teaterforestillinger og film. Disse har turnert og blitt vist blant annet under Borealis festival, festival Danserom, Only Connect Festival of Sound, på Rosendal Teater og Damfzentrale. Som utøver har Guoste blant annet besøkt Ultima festival, Sildajazz, Vossajazz, Mandaljazz, Coda dansefestival og Ravnedans.

Ungsoloen 1. august:
Johannes Elnan, en ambisiøs Nesodding og bassist bosatt i Trondheim, er en musikalsk-joker med en lilletå innenfor det meste. Med ett år igjen på jazzlinja, har Elnan allerede etablert seg som en bemerkelsesverdig musiker med ekspressive improvisasjoner og en lidenskapelig tilnærming til musikken.
Med en uforutsigbar og modig holdning til musikalsk utforskning, velter det en fengende og engasjerende stil innom mangfoldige lydlandskap. Elnan kaster seg ut i soloverden med referanser fra samtidsmusikken, frijazzen og alskens mulig annet, med håp om å videreformidle den gode følelsen han selv sitter med i øyeblikket.


Om Gutvik Ukentlig:

Gitaristen Ketil Gutvik startet sommerkonsertserien i 2003 og har siden den gang tilbrakt sommeren i selskap med en lang rekke av de fremste improvisasjonsmusikerne dette landet kan skilte med. Fram til 2006 hadde serien tilhold i Lillebar på Blå, i 2007 ble eksepsjonelle Vulkanhallen inntatt, og i 2008 ble Monos matsted Q teppedelt og frimusikken blomstret side om side med skravvel og burgerfres. Samme år begynte serien en vandring rundt på Monohuset og flere krinker og kroker ble velprøvd, såvel som historiens første backstagekonsert på Mono. I 2009 forlot vi Q og gjorde "tarmen" til hovedscene. Unntaket ble seriens siste konsert som var på Monos backstage, akkurat som i 2008.
Etter noe av en nomadetilværelse i 2010 flyttet konsertserien "hjem" til Grünerløkka i 2011. Stayerpuben Tamara ved Birkelunden ble fylt med improvisert musikk hver tirsdag i seks uker. I 2012, mens vi ventet på naboen, fant serien tilhold på nye Stein og Jord platebar i Hammersborgtunnellen, og videre til Cappelens Forslag i 2013. I 2014 ble Boksen på Kulturhuset det naturlige nye hjemmet for denne ustoppelige konsertserien. I 2015 og 2016 fortsatte samarbeidet med Kulturhuset og Cappelens Forslag. Elsa Bergman, John Russell, Thomas Lehn, John Edwards, John Butcher, David Stackenäs, Anja Lauvdal, Heida Mobeck André Roligheten, Thomas Johansson, Børre Mølstad var noen av navnene publikum fikk oppleve fra fra slutten av juli og hver tirsdag fram til 30. august. I 2017 ble Gutvik Ukentlig med Kulturhuset videre til nye Kulturhuset i Youngsgate 6 med musikere som Maggie Nicols, Pat Thomas, Bjørnar Habbestad, Isak Hedtjärn, Pascal Niggenkemper, Signe Emmeluth. Samarbeidet med Kulturhuset fortsatte til og med 2020. Etter et nytt nomadeår i 2021 flyttet serien inn i nye Café MIR på Grünerløkka i 2022 og fortsetter her i 2023, med avstikkere til Cappelens Forslag og Hærverk. Stadig i samarbeid med Konsertforeninga, i det Gutvik Ukentlig teller sin tjueførste årgang.

Sideserien UNGSOLOEN har vært en del av Gutvik Ukentlig siden 2011. Den handler om litt yngre improvisatører som spiller eksklusive solosett, før Gutvik henter inn noen av verdens fineste improvisasjonsmusikere. I 2023 består Ungsolo-programmet av musikerne Kristian Enkerud, Anna Ueland, Tuva Olsson og Johannes Elnan

Cafe MIR
Toftesgate 69, 0552 Oslo
TID: dør 18:00 konsert 20:00
BILLETT: Den gule grisen sjekker din forhåndskjøpte billett fra ticketco (150,-)Lignende konserter