Gutvik Ukentlig: Per Oddvar Johansen/ Lene Grenager/ Ketil Gutvik + Ungsoloen: Johanna Orellana

Gutvik Ukentlig

Gutvik Ukentlig for nittenende gang!
I dette tiåret har sommer-improv-konsertserien Gutvik Ukentlig funnet sted på stadig nye, gode lokaliteter i Oslo. I 2011 var bydelspuben Tamara scene for konsertserien og i 2012 og 2013 ble den knøttlille platesjappa Stein og Jord Platebar og bokhandleren Cappelens Forslag den naturlige ramme for et program preget av det fantastiske europeiske improv-miljøet. I 2014 slo serien nye røtter i Boksen på Kulturhuset på Youngstorget og Taxi Take Away. De siste årene har Axel Dörner, Julie Kjær, Joe McPhee, Paal Nilssen-Love, Eivind Opsvik, Rachel Musson, Raymond Strid, Rudi Mahall, Dominic Lash, Pat Thomas, John Russell, Audrey Lauro, Okkyung Lee, Tobias Delius, Akira Sakata, Steve Noble, John Butcher, Elsa Bergman, Thomas Lehn vært noen av navnene som prydet programmet. Sideserien Ungsoloen har befestet seg som det naturlige supplement til et program i internasjonal toppklasse.

tirsdag 24. august
Per Oddvar Johansen / Lene Grenager / Ketil Gutvik
/ trommer / cello / gitar /

Per Oddvar og Ketil spilte mye sammen rundt tusenårsskiftet. Med nittitallet i baklomma entret de galant låtbasert frimusikk på de minst passende steder. Noen evig rikdom og berømmelse ble det ikke av det, men begge har stått støtt ved sine valg siden den gang. Når de nå møtes igjen, så mange år etter, er Lene den naturlige kraften som gir mening til alt som var og alt som skal bli. Hvis ikke DET pirrer nysgjerrigheten din, så trenger du å fornye platesamlingen din.

Ungsoloen: Johanna Orellana
/ fløyte /

Johanna Scheie Orellana (f.1995) er fløytist og studerer klassisk fløyte og musikkpedagogikk ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Utenfor skolen utforsker hun fri improvisasjon og fløytas klang register og er gjerne å høre med en alt- eller bassfløyte. Hennes virke spenner fra arbeid med musikk og barn, gjennom undervisning i kulturskole, korps og forskningsprosjekter, til elektronika og andre bandprosjekter. Hun er mest kjent fra sitt samarbeid med Carmen Villian som bidragsyter på hennes siste utgivelser. Siden 2017 har hun spilt konserter i både inn- og utland. I senere tid har hun fokusert spillingen sin på friere improvisasjon både solo og i samspill med andre musikere og kunstformer.

STED 24. august:
CAPPELENS FORSLAG
Bernt Ankers gate 4B, 0183 Oslo
TID: dør 1930 konsert 2000
DAG: hver tirsdag fra 3.8 til 7.9
BILLETT: Den gule grisen sjekker din forhåndskjøpte billett fra ticketco (150,-)

Konsertene er støttet av Norsk jazzforum, Norsk Kulturråd, Oslo Kommune og arrangeres i samarbeid med Konsertforeninga.

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Subscribe to our newsletter and stay updated.