Blow Out! Baars / Nørstebø / Lonberg-Holm / Solberg + Backer / Strid

BAARS / NØRSTEBØ / LONBERG-HOLM / SOLBERG

Ab Baars (NL) – saksofon
Henrik Munkeby Nørstebø – trombone
Fred Lonberg-Holm (US) – cello
Ståle Liavik Solberg – trommer

BACKER / STRID

Andreas Backer – vokaøl
Raymond Strid (SE) – trommer

BAARS / NØRSTEBØ / LONBERG-HOLM / SOLBERG

Det ligger an til et heftig møte mellom fire musikere født i hvert sitt tiår i det vi hilser på den nederlandske saksofonisten Ab Baars. Han har holdt greiene ekte sida tidlig søttitall og har vært en drivende kraft i miljøet i det lille frilynte kongeriket. Han har spilt med alle gode musikere en kan tenke seg, i grupper som ICP Orchestra med Han Bennink og Misha Mengelberg, for ikke å nevne det årelange samarbeidet (og samlivet) med Ig Henneman. Lokalpatrioter vil de siste par åra også ha hørt ham på skive med vår egen Paal Nilssen-Love.
Henrik Munkeby Nørstebø må nok fortsatt finne seg i å bli kalt ung, men like fullt har han de siste åra etablert seg et velklingende navn på den alltid pulserende improscena. Trombonisten har – kanskje særlig med bandet Lana Trio (jvf. en glimrende konsert på Blow Out i november i fjor) – lekent og relevant blåst seg til spillejobber i inn – og utland.

Amerikanske Fred Lonberg-Holm er ikke et ubeskrevet blad, hverken i Blow out!-sammenheng eller i verden for øvrig. Av nyere prosjekter den hyperaktive cellisten er blanda opp i kan nevnes Survival Unit III med sjølveste Joe McPhee og sjølsagt den intenst bejubla gruppa VCDC med en knippe norske musikere. Blant dem er trommis og Blow Out!s mesen Ståle Liavik Solberg.

Det er en del taktskifter siden Liavik Solberg tjente til sitt første trommesett ved å løpe småærender for de som satt på åpen soning på Ilseng. Siden har han blitt en av scena mest aktive utøvere, og foruten den høythengende rangen som bookingansvarlig for herværende konsertserie, kan blant en rekke meritter nevnes at han har fått masse skryt for duoskiva «No Step» med John Russel som kom for få uker sida.

BACKER / STRID

Få kan røyke pipe og spille trommer med samme autoritet som svenske Raymond Strid, kjent fra toneangivende grupper som GUSH, The Electrics, Barry Guy New Orchestra og Fire! Orchestra. Han har gjesta tirsdagsklubben vår på Mir en rekke ganger tidligere – sist for fire uker sida med fantastiske Frasmakarna; vi blir ikke lei og han er alltid like velkommen tilbake.

Blant mange kvaliteter Andreas Backer bestitter er det de som vokalist og improvisatør vi vil få ta del av i kveld. Backer har gang i en rekke spennende ting, blant dem Hot Four og de lettere psykedeliske eventyrerne Björn Berg Borg.

Surf deg enda klokere:
Ab Baars: https://myspace.com/abbaars
Henrik Munkeby Nørstebø: www.henriknorstebo.com
Fred Lonberg-Holm: www.lonberg-holm.info
Ståle Liavik Solberg: https://soundcloud.com/stllvkslbrg
Andreas Backer: http://www.andreasbacker.com/

Konsertserien Blow Out! en av naturens forunderligheter, som oppsto da blomsten Konsertforeninga blei streifa av biene blant jazzmusikere i Oslo.

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!