Blow Out! + Femme Brutal – Anna Högbergs Attack! + Propan

ANNA HÖGBERGS ATTACK!
Anna Högberg – saksofon
Malin Wättring – saksofon
Lisa Ullén – piano
Elsa Bergman – bass
Anna Lund – trommer

PROPAN
Natali Abrahamsen Garner – vokal og greier
Ina Sagstuen – vokal og greier

Denne tirsdagen har Blow Out! for anledninga alliert seg med sitt søster-bookinggruppe, FemmeBrutal, og inviterer til en impro-kveld av de helt eksepsjonelt ustreite.

ANNA HÖGBERGS ATTACK!
Primus motor i det svenske fem-kvinners store ensembelet Attack! er saksofonist Anna Högberg. Hun har fått mye og velfortjent positiv oppmerksomhet i hjemlandet de siste par åra, bl.a. gjennom gruppa Dog Life og ikke minst og som en del av det massive og toppa laget Fire! Orchestra. Den observante Blow Out!-besøkende vil også huske henne fra konserten med Se Och Hör på Mir for godt og vel et år sida.

I Fire! Orchestra finner vi også en annen Attack-saksofonist: Malin Wättring – som ellers kan vise til egen oktett, såvel som plateaktuell kvartett.

Pianist Lisa Ullén er aktiv i en rekke sammenhenger der banebrytende musikk høres, seinest manifestert med duoen hun har med Nina DeHeney, Nuiversum, som er plateaktuelle i år.

Bassist Elsa Bergman står, iblant mange prosjekter, støtt aleine som soloutøver, men har også turnert med svenske kulturbærere som Jörgen Adolfsson og Bengt Berger fra Archimedes Badkar (!). Trommis Anna Lund har spilt i trioen til pianist Harald Svensson, i bandet The Colours med den japanske gitaristen Yuusaku Ichio og i Corpo med bassist Thomas Markusson.

Tilsammen utgjør altså denne buketten Attack!, og vi ser fram til et friimprovisert musikalsk frontalangrep av episke proposjoner denne kvelden.

PROPAN
Duoen Propan utgjøres av to vokalister; Natali Abrahamsen Garner, som den oppegående kulturtilbud-benytter også vil ha fått med seg gjennom band som Antlers og – i Konsertforening-sammenheng – gjennom Blow Out! og FemmeBrutal sin slaskete eldstebror, Gutvik Ukentlig i fjor høst. Den andre halvdelen er Ina Sagstuen, som har bakgrunn fra band som Sagstuen og Girl.
De to bruker stemme og en haug duppeditter til å skape helt spesielle og særs frikete lydlandskap, med en fot planta i den improviserte jazzen og den andre roundhouse-kickende ut i kosmos. Dette blir bra.

Sjekk ut folk på nett:
Malin Wättring: http://www.malinwattring.com
Lisa Ullén: http://lisaullen.com/
Natali Abrahamsen Garner: https://soundcloud.com/nataliabrahamsengarner

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga. Femme Brutal er et feministisk bookingkollektiv og en del av Konsertforeninga. Det hele er støtta av Kulturrådet og Oslo Kommune.

Følg Blow Out! på facebook her, Femme Brutal finner du her.

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!