Blow Out! Great Waitress + Fabiana Galante / Luis Conde / Frode Gjerstad

GREAT WAITRESS
Magda Mayas – piano
Laura Altman – klarinett
Monika Brooks – trekkspill

GALANTE / CONDE / GJERSTAD
Fabiana Galante – piano
Luis Conde – saksofon
Frode Gjerstad – klarinett m.m.

GREAT WAITRESS
Etter en minneverdig Blow Out!-debut i vår, er det med indre trampeklapp vi ønsker pianist Magda Mayas tilbake til oss. Fra sin base i Berlin bedriver Mayas banebrytende arbeid både med innsida og utsida av pianoet. Hun er hyppig å høre med andre solide friimprovisatører, som Christine Abdelnour, John Butcher, Axel Dörner og Tony Buck, for å ta et tilfeldig utvalg. Av de fastere konstellasjonene har vært Great Waitress – som en del vil ha fått med seg under All Ears-festivalen på starten av dette året.

I denne gruppa finner en også klarinettist Laura Altman, som ellers holder til i Sydney, der hun har gjort seg til en viktig del av den vitale og eksperimentelle scena i landet derunder. Spennvidden i prosjektene er stor, fra det elektro-akustiske impro-storbandet Splinter Orchestra til folk-inspirerte Cheika. Ofte spiller hun med sin landskvinne Monika Brooks. Noen vil muligens kunne arrestere oss på dette, men så langt både hukommelse og interne arkiver strekker seg, har vi til nå ikke registrert trekkspill på konserter hos oss. Fram til nå. Brooks er ellers å høre med f.eks. Jim Denley, som noen vil huske fra et par små måneder sida, og åttepersoners computer-ensemblet Electronic Resonance Korps.

GALANTE / CONDE / GJERSTAD
Fabiana Galante er en pianist og lydkunstner fra Buenos Aires, og har jobba med alt fra kammermusikk, via komposisjoner for japansk Butoh-dans til hel-elektronisk impro. Fra samme by kommer saksofonist Luis Conde, som gjennom langt virke har vært helt sentral i utviklinga av improvisert musikk i Argentina. Når han ikke spiller med tunge navn fra fjern og nær opererer han som musikkprofessor på Tres de Febrero National University.

Og i det vi snakker om folk som er sentrale i å bygge scena, er det med høytidsstemning vi ønsker Frode Gjerstad velkommen tilbake til Mir. Klarinettisten / saksofonisten har sida søttitallet vært involvert i et utall prosjekter, så som det mektige Circulasione Totale Orchestra og sjølsagt Frode Gjerstad Trio. Dette blir vilt.

Sjekk ut folk på verdsveven:
http://frodegjerstad.com/
http://great-waitress.com/
http://lauraaltman.net/ music/
http:// magdamayas.jimdo.com/

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere og Konsertforeninga, med rundhånda økonomisk drahjelp fra Oslo Kommune og Kulturrådet.

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!