Blow Out! John Chantler / Per Zanussi + Instant Light

JOHN CHANTLER / PER ZANUSSI
John Chantler – analog synth
Per Zanussi – kontrabass

INSTANT LIGHT
Jørgen Mathisen – sax
Dag Erik Knedal Andersen – trommer

JOHN CHANTLER / PER ZANUSSI
Om en samkjørte Blow Out! sine interne lister over «favoritt-sørvestlendinger generelt» og «favoritt-kontrabassister-uansett-opprinnelsesland» vil Per Zanussi komme veldig godt ut av det. Zanussi har tidligere vært på besøk hos oss med noen av mange knallprosjekter. Trespass Trio, Zanussi 5 og Interlocutor, foruten et mylder av ad hoc-prosjekter med en drøss scenas store navn er verdt en hyllest i denne sammenhengen.

Denne kvelden har han med seg John Chantler, som er et nytt bekjentskap for oss, men som utfra det vi har hørt så langt ligger svært godt an til å inta toppsjiktet på lista vår over «utflytta australiere som eksperimenterer med analog/digital modulære synth-systemer. Chantler har stukket seg ut, både som soloartist (skiva hans fra 2011 blei rangert som en av årets beste av sjølveste The Wire) og i band – seinest f.eks. med den japanske avantgarde-pop-divaen Tujiko Noriko.

INSTANT LIGHT
Instant Light utgjøres av to karer som også tidligere har gjort seg til positive snakkiser når Blow Out!-konserter oppsummeres. Trommeslager Dag Erik Knedal Andersen spiller solo like gjerne som med gromme grupper som SAKA, The Heath Death, Akode og No: Gutvik, og står hver gang bak en helvetes energiutblåsning. Saksofonist Jørgen Mathisen har spilt med toppnavn som Trondheim Jazzorkester, The Core, Shagma og overnevnte Zanussi 5 og var sist innom Blow Out! med et solosett for et lite år sida. Han stilte med Instant Light til eksamenskonsert på NMH for få uker sida, og vi forventer laudabelt og vel så det på Mir i kveld.

Folka på internett:

Dag Erik Knedal Andersen: www.knedalandersen.com
Per Zanussi: www.perzanussi.com
John Chantler: http://inventingzero.net/home/

Konsertserien Blow Out! er et sødmefylt ekteskap mellom Konsertforeninga og jazzmusikere i Oslo, med Oslo Kommune og Kulturrådet som stolte og pliktoppfyllende forlovere.

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!