Blow Out! Lisa Ullén solo og Sheriffs of Nothingness

LISA ULLÉN

Gode svenske impro-pianister vokser ikke på trær og Sten Sandell trona lenge alene på toppen, men i de siste tiårene har han fått selskap av den Stockholmsbaserte pianisten og komponisten Lisa Ullén. Det fantastiske pianospillet til Ullén bindes fortreffelig sammen av teknisk fingerferdighet, dempede toner fra pianoets buk og en sterk dragning mot kunstmusikken. Det er bare å glede seg til avdempede og rytmiskt rullende toner fra pianofortet og en salig stemning på Mir denne høstkvelden.

http://www.myspace.com/lisaullen

SHERIFFS OF NOTHINGNESS

Ole-Henrik Moe – bratsj
Kari Rønnekleiv – fiolin

Blow Out! har presentert mange spennende musikere fra jazzverden, men denne tirsdagen tar vi et skråblikk på to improvisatører fra den klassiske verden. Ole-Henrik Moe og Kari Rønnekleiv utgjør duoen Sheriffs of Nothingness som stilmessig kan plasseres et sted mellom frijazz og europerisk kunstmusikk. Med bratsj og fele prøver de å imitere hverandres uttrykk for å frambringe klangmasser som nærmer seg hverandre for så å bryte ut. Man kan kanskje kalle musikkstilen “Chase-Relay”, men vi i Blow Out! kaller det bare “Double Trouble!”.

Sheriffene har holdt på siden 2004 og folka har blant annet samarbeidet med Streifenjunko, HGH, Ketil Gutvik og Torgny Amdam. I våres slapp de skiva “A summer’s Night at the crocked Forrest” på Sofa og den finner du på f.eks på Wimp. Så her det er bare å stramme slipset og glede seg til et intenst og lavmælt studie av strengenes potensiale.

Hør Sheriffs her : http://wimp.no/site/web3/view.ftl?page=artist&artist=3916666

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!