Blow Out! Mayas/Buck/Zanussi/Stackenäs + AD/DA

MAGDA MAYAS / TONY BUCK / PER ZANUSSI / DAVID STACKENÄS
Magda Mayas – clavinet
Tony Buck – trommer
Per Zanussi – kontrabass
David Stackenäs – gitar

AD/DA
Bjørnar Habbestad – fløyte
Michel Doneda – sopransax

MAYAS / BUCK / ZANUSSI / STACKENÄS
Den Berlin-baserte pianisten Magda Mayas har stukket seg ut, bl.a. med sin bruk av det elektromekaniske keyboardet clavinet. Forøvrig har hun de siste åra høsta mangt et annerkjennende nikk fra kredible besserwissere gjennom samarbeidsprosjekter med solide navn som Christine Abdelnour, John Butcher, Axel Dörner, for ikke å glømme en av denne kveldens medspillere, Tony Buck.

Trommis Tony Buck har oppnådd en ikke ubetydelig kultstatus gjennom den australske impro/krautgruppa The Necks. Han blir regna som en av de ypperste musikerne landet der under kan vise til. Av andre nevneverdige prosjekter han har stikkene sine i er bandet Transmit, med herværende clavinist Mayas og Glacial med David Watson og sjølveste Lee Ronaldo fra Sonic Youth.

Per Zanussi er alltid en kjærkommen gjest på Blow Out!, men nå begynner det faktisk å bli en liten stund sida sist, så det er på høy tid at han tar turen. Bassisten har stilt på Mir med grupper som Trespass Trio, Zanussi 5 og Interlocutor, for å nevne noen få, imellom komponistoppdrag, flittig turnevirksomhet og kredible kurateringsjobber.

David Stackenäs er en av Sveriges mest ettertraktede improvisatører og turnerer ellers Europa og USA som solist og samarbeider med en rekke musikere som Ingar Zach, Mats Gustavsson, Evan Parker og Paal Nilssen-Love. Også han har spilt for oss til stormende jubel tidligere, i ulike konstellasjoner, og all erfaring tilsier at denne kvelden ikke skal stå tilbake for foregående.

AD/DA
Både fløytist Bjørnar Habbestad og den franske sopransaksofonisten Michel Doneda lar beina steppe rundt i flere kunstformer, ikke minst innafor de tidligere så atskilte tradisjonene samtidsmusikk og jazz. Habbestad har utmerka seg både med komponerte og improviserte greier innen- og utenlands og er en drivkraft bak N Ensemble/N Collective og er ellers å finne i den fabelaktige kvartetten Lemur.

Michel Doneda har også vært sine runder utafor Nouvelle-Aquitaine-regionen. I tillegg til å ha tonesatt dans og teater har han også jazza med gutter vi liker godt, som Fred Frith, John Zorn og Steve Beresford, samt norskinger som Kim Myhr, Ingar Zach og Ivar Grydeland.

Hjemmesider, som oppdateres i rykk og napp:
Bjørnar Habbestad: http://www.bjornarhabbestad.com/
Magda Mayas: https://www.magdamayas.com/
Per Zanussi: http://www.perzanussi.com/
Tony Buck: http://tony-buck.com/

Konsertserien Blow Out er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av kommunen og Kulturrådet.

Billetter i døra: 150 / 100 (medlemmer)
Medlemskap: 350 (inkluderer konserten og rabatter resten av året)
www.konsertforeninga.no

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!