Blow Out! Nate Wooley / Paul Lytton og Hot Four (Backer / Stackenäs / Williamson / Liavik Solberg)

Paul Lytton (UK) – trommer

Nate Wooley (US) – trompet

Andreas Backer (no) – vokal

David Stackenäs (se) – gitar

Joe Willamson (can) – bass

Ståle Liavik Soberg (no) – trommer

Det er mørketid, og mer enn ellers trengs solide doser med frijazz, improv og tilliggende herligheter, for at folk skal holde undergangen på en armlengdes avstand. Da er det bra at BlowOut holder koken og hjelper deg med akkurat det.

Nate Wooley / Paul Lytton

Nate Wooley bor i New York og har forhåndsstemt, slik at han har kunnet ta med seg trompeten og vise Mir hvorfor han har fått et så stort navn på scena i hjemlandet. Hans finurlige og ukonvensjonelle traktering av hornet har ført til samspill med BlowOut-favoritter som Ken Vandermark, Peter Evans og Fred Lonberg-Holm, blant mange andre – både på skive og live.

Denne gangen er sparringspartneren ingen ringere enn den engelske trommisen Paul Lytton. Lytton har eksperimentert med de fria uttrykka i jazzen sida seint 60-tall, har vært en pionér og en bærebjelke i den britiske improv-scena og har folk som Barry Guy, Paul Lovens og Evan Parker på telefonlista si. Vi gleder oss til en duo som er helt i tråd med BlowOuts idealer!

Hot Four

Ikke et vondt ord om den tyske gruppa Die Heißen Vier, men Hot Four likner ikke i det hele tatt. Hver for seg og i andre kombinasjoner er dette kjente navn for den lojale BlowOut’er, og det er stas at denne gjengen er samla hos oss. Andreas Backer er noe så sjeldent som en norsk mannlig vokalkunstner og har gjort seg bemerka både som komponist og som improvisatør, solo og sammen med andre. Den svenske gitaristen David Stackenäs er heller ikke noe ubeskrevet blad i noen som helst sammenheng og har bevist at han både kan bråke og lage flytemusikk der han preparerer og holder på med ulike størrelser som Mats Gustavsson, Ståle Storløkken og Martin Küchen.

Den canadiske, men i lang tid Europa-emigrerte bassisten, Joe Willamson var med å lage BlowOut jubileum i sommer med gruppa Booklet – og det er tipptopp at han er tilbake. Som rosinen i pølsa finner vi Hedonisten fra Hedmark aka Søten fra Løten aka Ståle Liavik Solberg. Trommeslageren har for anledninga fri som konfraniser fra herverende konsertserie, og hamrer, kantslår, choker, gnukker og gnir seg ellers rundt med grupper som Motsol, VC/DC, Zas Trio og Babu Raku.

Sjekk ut folk:

www.andreasbacker.com

natewooley.com

www.myspace.com/stackenas

www.myspace.com/joewilliamson

soundcloud.com/stllvkslbrg

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!