Blow Out! – Parkins / Mobeck + Simiskina & Xavier Quérel

Parkins / Mobeck

Andrea Parkins – akkordeon & elektronikk
Heida Mobeck – tuba & elektronikk

Simiskina + Xavier Quérel

Adrian Myhr – bass
Jonas Combien – analog synth & elektronikk
Xavier Quérel – projeksjoner

ANDREA PARKINS / HEIDA MOBECK

Amerikanske Andrea Parkins hørte vi på festivalen vår i 2016, der hun foruten trekkspillet stilte med unevnelige duppeditter og elektronisk snacks. Hun er en ettertrakta utøver i skjæringa mellom kunst og musikk, og har blant andre samarbeida med størrelser som Otomo Yoshihide og Fred Firth.

Tubaist Heida Mobeck har utmerka seg de siste åra gjennom eksepsjonelt fete eksperimentelle band som Broen, Skadedyr, Mummu, Moskus og Skrap. Sammen vil de to bringe til torgs særs utstreit musikk.

SIMISKINA m / XAVIER QUÉREL

Bassist Adrian Myhr har besøkt Blow Out i ganske ulike inkarnasjoner opp igjennom, f.eks. med grupper som Bergljot og som en del av fantastiske Dr. Kay & His Interstellar Tone Scientists. Og sjekk for all del ut Torg, som kom med en knallskive tidligere år. Et annet prosjekt Myhr har gang i er duoen Simiskina, som han har sammen med herværende Jonas Cambien.

Pianist Cambien er fra Belgia og har i en ikke så liten årrekke vært en aktiv del av impro/samtidsmusikk-miljøet her til lands. Utenom Platform har han blant annet gang på det eksperimentelle rockebandet Karokh, ensemblet Aksiom samt solo-greier, for ikke å glømme trioen hans, som gjesta oss til stor jubel i for et par år sida, og som er aktuell med ny skive inneværende år.

Simiskina er denne kvelden forsterka med den den franske produsenten Xavier Quérel, som skal farge- og mørklegge konserten med videoprojeksjoner.

Sjekk ut greiene til folk på interwebben:
Andrea Parkins: på Soundcloud: https://soundcloud.com/andreaparkins
Adrian Myhr: http://adrianmyhr.com
Jonas Cambien: http://www.jonascambien.com/

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av kommunen og Kulturrådet.

Konsertstart 21:00 presis
Billetter: 170 / 120 (jazzklubb)

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!