Blow Out! Phil Minton Swedish Quartet + Ido Bukelman solo

PHIL MINTON SWEDISH QUARTET
Phil Minton – vokal / trompet
Lars-Göran Ulander – sax
Sven Öberg – trommer
Elsa Bergman – bass

IDO BUKELMAN SOLO
banjo / gitar + +

Påska er for kyllinger og Blow Out! durer utfortrødent videre med en lineup både som slukker sorgen og er verdt stor oppstandelse.

PHIL MINTON SWEDISH QUARTET
Den engelske trompetisten og vokalkunstneren Phil Minton har holdt gang i den sida 1955, intet mindre. Fra han plukka opp hornet har han passa på at jazzen er fri, og inspirert – og spilt med – de fleste store navna innafor improscena både i og utafor Europa (sjekk ut gamle frikete greier som the Orckestra, så vel som nyere ting han har gjort sammen med bandet Speak Easy og folk som Mats Gustafsson og Okkyung Lee) I 1969 bodde han i Umeå hvor han danna en kvartett i sitt eget navn og spilte inn den sagnomsuste Up Umeå, sammen med et knippe svenske cool cats.

Saksofonist Lars-Göran Ulander var også med den gangen for snart 50 år sida, så også denne kvelden. I tillegg til å være en kjent radioprofil i vårt naboland i øst har han også gjennom en menneskealder spilt med alt fra den svenske guru Palle Danielsson, via Berndt Egerbladh til våre hjemlige Paal Nilssen-Love og Per Zanussi.

Trommis Sten Öberg har også vært på veien en stund – han kompa for Dexter Gordon som en del av overnevnte Egerbladhs band på jazzfestivalen i Umeå i 1968, schwamener? Seinere har han holdt edgen der oppi Botniska viken og deltatt i fete konstellasjoner både på scene og på plate.

Framtida representeres av bassist Elsa Bergman, som blott var et glimt i sin bestemors øye da Up Umeå blei spilt inn. Likevel har hun allerede satt avtrykk i dagens jazzmiljø, gjennom egne band, som en del av det formidable Anna Högbergs Attack, som ga oss aural rundjuling her på Mir for et par år sida, for ikke å glømme trioen hun spilte i sammen med Paal Nilssen-Love og Sten Sandell på festivalen vår i fjor.

IDO BUKELMAN SOLO
Den israelsk-fødte – og nå Berlin-bosatte – banjospiller / gitarist Ido Bukelman gjør sin første Blow Out!-opptreden denne tirsdagen. Han er involvert i en rekke særs eksperimentelle og kule greier, både i sammen med andre og på egenhånd. Blant samarbeidspartnere finner vi store navn som brasilianske fusion-faderen Airto Moreira, tyske Günter Sommer og venner av oss, som Axel Dörner, Frode Gjerstad og Ståle Liavik Solberg. De siste åra har han i økende grad operert aleine, som i kveld der han spiller et solo-sett.

Sjekk ut et par nettsider:

Phil Minton: https://www.philminton.co.uk/
Ido Bukelman: http://www.idobukelmanmusic.com/

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, Østnorsk jazzsenter, støtta av Oslo Kommune og Kulturrådet. Hurra!

Billetter i døra: 150 / 100 (medlemmer)
Medlemskap: 350 (inkluderer konserten og rabatter resten av året)

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!