Blow Out! Se och Hör + kÖök

SE OCH HÖR
Niklas Barnö – trompet
Anna Högberg – saksofon
Dennis Egberth – trommer
Emil Skogh – bass

kÖök
Jørn Erik Ahlsen – gitar & elektronikk
Stian Larsen – gitar & elektronikk

Det er vel neppe fare for å få en illsint kulturminister på tråden sjøl om en hevder at det skjer mye kult i Sverige for tida. Kvartetten Se och Hør er noe av det som skjer, nå nylig slapp de skiva Hör och häpna og i den forbindelse er vi oppstemt og glade for at de tar turen til Oslo.

Niklas Barnö var gjest hos oss for rimelig nøyaktig ett år sida med Kege Snö. Ellers er den inge trompetisten orkesterleder for Je Suis og en utrettelig aktvist for den stadig mer myteomspunnene Hagenfesten. Saksofonist Anna Högberg er et fram til nå ubeskrevet blad i Blow Out!-sammenheng, men er slettes ingen oppkomling. Hun har den siste tida rocka med sjølveste Fire Orchestra og hun står i spissen for stjernelaget Attack! – og hun blei tildelt Svensk P2 sin Jazzkatt for 2013. Bassist Emil Skogh er ellers opptatt med egen trio og trommis Dennis Egberth vil den oppmerksomme Blow Out!-gjenger kjenne fra fjorårets beste punkkonsert på Mir, med bandet Receptacles.

Som representanter for gamlelandet denne kvelden, stiller kÖök. Dette er den evig og intenst eksperimenterende gitar- og duppeditt-duoen til Jørn Erik Ahlsen og Stian Larsen. De er begge travelt engasjert på hver sin kant med ulike utflippa prosjekter i jazzens randsoner, men iblant finner de tid sammen i kÖök. Til nå har dette samarbeidet resultert i bl.a. to svært bra skiveutgivlser, hvorav den siste kom i fjor høst, med den metal-symboltunge tittelen Live In Leipzig.

Stalk folk på nettet:
Niklas Barnö: https://myspace.com/niklasbarno
Anna Högberg: https://myspace.com/annasofiahogberg
Dennis Egberth: https://myspace.com/dennisegberth
Emil Skogh: https://soundcloud.com/emilskogh
Jørn Erik Ahlsen: http://www.jornerik.com/
Stian Larsen: http://www.stian-larsen.com/

Facebookevent her

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!