Blow Out! SPEAK EASY + RASMUSSEN / DELIUS / ØSTVANG

SPEAK EASY

Phil Minton – vokal
Ute Wassermann – vokal
Thomas Lehn – keyboard
Martin Blume – trommer

RASMUSSEN / DELIUS / ØSTVANG

Mette Rasmussen – saksofon
Tobias Delius – saksofon

Tollef Østvang – trommer

SPEAK EASY
Speak Easy kunne vært en gruppe som spilte standardlåter på et døvt firmaevent der folk spiste rekecocktail og drakk cava. Det er det faen meg ikke. Phil Minton fra England har vært aktivist i jazzens yttergrenser sida midten av 60-tallet. Vokalisten har en helt særegen stil som spenner fra det vakre til det skumle til det hakkende sprø, aleine, med toppmusikere som Peter Brötzmann, Mats Gustavsson eller Fred Frith eller som kordirigent for å nevne noe.
Tyske Ute Wassermann har studert klassisk sang såvel som moderne vokaluttrykk, og har sunget, hvest, gurgla, kvitret og skreket ved mange anledninger det siste tiåret, både på plate, konserter og i performance-sammenhenger. Av en rekke samarbeidspartnere vil Blow Out!-venner kjenne igjen bl.a. trompetist Birgit Uhler.
Thomas Lehn er også fra Tyskland, og har lang fartstid som pianist og stadig oftere keyboardist. Også han er å regne som et vitig nav på den europeiske improscena, noe som er tydelig manifistert gjennom grupper som Thermal, med John Butcher og Andy «Ex» Moor og Konk Pack, med Tim Hodgkinson og Roger Turner.
Den tyske trommeslageren Martin Blume er heller ingen nybegynner inna da free jazz industry. Sida tidlig 80-tall har han turnert verden rundt på klubber og festivaler, som bandleder og komponist eller som improviserende sparringspartner for de beste scena kan by på. Han besitter en helt egenarta kreativitet bak slagverket, fra det atmosfæriske til det heftige, fra det kontrollerte til det spinnville.

RASMUSSEN / DELIUS / ØSTVANG
Mette Rasmussen er stadig oftere å se der bra folk samles for å spille og høre fet improv, et av disse stedene er sjølsagt Blow Out! Den danske saksofonisten har enn så lenge gjort trønder av seg, men farter flere land og strender rundt i ulike konstellasjoner, som f.eks. Breakdown, Dance of the Flight Attendants og ulike ad-hoc prosjekter. Hun spilte også på vår festival i august, i et forrykende sett med Alan Silva og Ståle Liavik Solberg.

Tobias Delius er også saksofonist, bosatt i Berlin, og har også vært å finne en og annen tirsdagskveld på Mir opp igjennom. Delius er godt oppe i sitt fjerde tiår som aktiv musiker, og skal en trekke fram én lekkerbisken fra godteposen hans musikalske virke utgjør, bør trekkes fram hans egen kvartett med Tristian Honsinger, Joe Williamson og sjølveste Han Bennink.

Trommis Tollef Østvang representerer Norge i kveldens internasjonale kulturmønstring. De som følger litt med vil ha hatt gleden av å stifte bekjentskap med Østvang gjennom knallband som All Included, Universal Indians og Friends & Neighbours, der han er med på «å foredle den akustiske tradisjonen», som det blei uttrykt i det han stakk av med Jazzfest sin talentpris i 2013. Det er kun en seriøs force majeure til for at dette skal gå galt.

Billetter koster 150/100
Medlemsskap koster 300, og da er første konsert gratis.

Nettsider:
Thomas Lehn: http://www.thomaslehn.de/
Ute Wassermann: http://www.facebook.com/pages/Ute-Wassermann/160958007265285
Martin Blume: http://www.martinblume.de/
Phil Minton: http://www.philminton.co.uk/
Tollef Østvang: http://www.tollefostvang.com/

www.konsertforeninga.no

Konsertserien Blow Out! er en vaggende, øm kosedans mellom Konsertforeninga og jazzmusikere i Oslo.

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!