Blow Out! – spesial #2: Murray / Håker Flaten / Nilssen – Love

Spesial #2 er utsolgt, men det er fortsatt billetter igjen til #1!

Blow Out! Spesial, to dager til ende med dette stjernelaget:

MURRAY / NILSSEN-LOVE / HÅKER FLATEN
David Murray – sax
Paal Nilssen-Love – trommer
Ingebrigt Håker Flaten – bass

Om noen ikke har fått det med seg: Blow Out! blei kåra til årets jazzklubb i 2019! Det ser vi som en velfortjent anledning til å daske litt på storpaukene og til å lage en ekstrafest på store lille Hærverk. For at alle som vil skal på plass blir det to konserter, 28. og 29. mai.

Saksofonist (og noen ganger klarinettist) David Murray sto i spissen for sin egen oktett allerede ved inngangen til søttitallet. Sida har han deltatt på tonnevis av greier. – og vi snakker da rimelig høyt oppe i divisjonene, med medspillere som Olu Dara, Tani Tabbal og Steve McCall. Snarere enn å lene seg på Coltrane har Murray latt seg inspirere av de som Coltrane i sin tur blei inspirert av, som Coleman Hawkins og ikke minst Albert Ayler (jvf. skiva Flowers for Albert fra 1976).

På en av mange runder rundt jazzplaneten gjorde Murray et stopp på Jazzloftet i Stavanger, der en åtte år gammel Paal Nilssen-Love fikk oppleve både ham og overnevnte McCall på trommer. Nå – nesten 40 år seinere – er de altså på turné sammen og da er det betimelig at de svinger innom Oslo og gjør en Blow Out!

Trommis Nilssen-Love er blant den norske friimproscena sine framste og mest dekorerte frontsoldater de siste par tiåra, behørig seinest bevist gjennom det formidable orkesteret Large Unit, som han både er reise- og orkesterleder for.
En av hans kumpaner gjennom to tiår, og band som Atomic og The Thing, er bassist Ingebrigt Håker Flaten – og sammen utgjør de to landets desidert hardeste rytmeseksjon. Håker Flaten er avla opp på den norske scena, men utvandra til USA for noen år sida. Heldigvis tar han seg jevnlige turer over Atlanteren for å spille både med disse og andre glimrende konstellasjoner – som den herværende. Hurra for deg! Hurra for oss!

Interwebz:
David Murray: http://davidmurraymusic.com/
Paal Nilssen-Love: https://www.paalnilssen-love.com/
Ingebrigt Håker Flaten: https://ingebrigtflaten.com/

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av kommunen, Kulturrådet – og nå også med deilige prispenger fra Norsk Jazzforum.

Konsertstart 21:00.
270 / 200 (medlemspris). Kjøp billetter på forhånd (anbefales!) under:
Begge dager: 470 / 350

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!