Blow Out! Swedish Polyphony + Clayton Thomas solo

Swedish Polyphony (Sandberg/Thorman/Sandell)

Emil Strandberg – Trompet

Patric Thorman – Kontrabass

Sten Sandell – Piano

Det er tirsdag og Blow Out! byr på et skikkelig smörgåsbord i form av en svensk trio hvis besetning får det til skjelve lett i underlivet på selv de mest innbarka Blow Out!-erne. Hvis man tenker seg at moderne jazz på et tidspunkt ble en så viktig del av samtidskulturen at den slutta å være jazz i det hele tatt. Musikken til Swedish Polyphone befinner seg naturlig nok innafor det store sekkebegrepet vi kaller “impro” og den er vel akkurat det jazz burde være i dag; den er improvisert, energisk, nyskapende og rett og slett sjukt svingende!

Tradisjonen for moderne jazz uten trommer strekker helt tilbake til Jimmy Giuffre’s trio i 1961 og denne tilnærmingen skaper muligheten for tight musikk med raske skifter som til tider kan minne om moderne komponert musikk. Trioen har holdt gående siden 2006 og har spilt inn sitt første album som en del av serien Found You Recordings Improvied Series. Sweden Polyphont gir oss et åpnet lydbilde, men som ikke er improvisert ut i fra masse prinsipper. Åpenheten og uforutsigbarheten både for publikum og utøvere er nødvendig for å oppnå den vakre, ærlige og hengivne musikken der hvert eneste musikalske framstøt får en betydning for lytteren.

Clayton Thomas solo

Noen husker sikkert Clayton fra opptil flere sett på sist sommers Blow Out! jubileum. Mannen trakterer kontrabass og denne tirsdagen står han alene på scenen for å gi oss et innblikk i hva han holder på med på gutterommet i Berlin der han bor og virker til daglig. Dette gleder vi oss til og det burde du også.

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!