Blow Out! Tom / Mahall / Schlippenbach + Dans Les Arbres

ALEXANDER VON SCHLIPPENBACH – piano

RUDI MAHALL – bassklarinett

KASPER TOM – trommer

DANS LES ARBRES

Christian Wallumrød – tangenter

Ingar Zach – perkusjon

Ivar Grydeland – gitar

Xavier Charles – klarinett

VON SCHLIPPENBACH / MAHALL / TOM

Hva ska’n ta seg tell i kveld a? Noen begre bokkøl neppå Beckers, eller ta blåtrikken tell Klubbsju og spane no friteater? Nei vi stikker på Oslo Jazzhus og høre Schlippenbach og guttane! Jepp, det er historisk sus over denne høyst uordinære tirsdagskvelden på indre Øst. Les bare.

Den tyske pianisten Alexander von Schlippenbach, er for en institusjon å regne på frijazzscena. Han starta opp Global Unity Orchestra allerede i 1966, og har klimpra seg inn i historiebøkene med trioen han har med Paul Lovens og Evan Parker, som har holdt det gående i 40 år. Opptredenen deres på Blow Out iforfjor blei – velfortjent, vil vi ydmykt påstå – trukket fram av musikkanmeldere som en av de beste konsertene i Oslo i hele 2015. Nå kommer han med enda et crew.

Den noe yngre garde er representert ved trommis Kasper Tom, som vi tidligere har møtt på Blow Out sammen med Ola Høyer. Tom blir hylla for en helt særegen stil og sitt åpne forhold til jazz-tradisjonen, noe en kan erfare ved å lytte til grupper som Fusk og Kasper Tom 5.

Den gangen Kasper Tom var her sist hadde han også følge med Rudi Mahall. Den tyske bassklarinettisten har også besøkt oss med Ole Morten Vågans Koenigsberg 5, og er en langvarig samarbeidspartner av von Schlippenbach, så vel som andre gromfolk som Sven-Åke Johansson, Barry Guy, Paul Lovens og lista fortsetter i det uendelige.

DANS LES ARBRES

Dans Les Arbres er heller ikke småtasser. Pianist Christian Wallumrød har markert seg sida nittiåra gjennom bejubla grupper som Close Erase, Audun Kleives Generator X, Merriwinkle og ikke minst med sitt eget ensemble som seinest ga ut en nydelig plate på høstparten i fjor.

Gitarist Ivar Grydeland kjenner etter hvert ganske mange fra fantastiske Huntsville, og de som har fulgt med litt vil også ha sett Electric Pansori, med Wallumrød og Per Oddvar Johansen her på Mir for en tid tilbake. Nevnes høylydt skal også soloskiva hans Stop Freeze Wait Eat fra 2015.

Ingar Zach kan også skilte med fartstid innen den utfordrende delen av norsk musikkliv, fra nærmest myteomspunnede No Spaghetti Edition, via Looper og også han til Huntsville – for ikke å glømme bånnsolide solo-ting. I tillegg sto han sammen med makker Grydeland lenge bak det velfortjent velrennomerte labelet SOFA Music.

Det internasjonale alibiet i Dans Les Arbres dekkes av den franske klarinettisten Xavier Charles; en formidabel musiker med mange baller i ilden. Vi Blow Out-huer vil trekke fram trioen Contest Of Pleasures, som han har sammen med Axel Dörner og John Butcher, og duoen han har med en annen av våre favoritter, Terrie Ex, så bør en skjønne hvor landet ligger.

Kvartetten har et par svært gode skiver bak seg, på intet ringere enn ECM. I disse dager er den ny skiva Phosphoresence klar, utgitt vårt hjemlige kvalitetsselskapet Hubro. Vi har trua på at den er å skaffe til veie på konserten, så ta ut litt cash i Thorvald Meyers før du tar turen til en av vårens virkelig store konserter på Mir.

Sjekk ut hjemmesider:

Alexander von Schlippenbach: http://www.avschlippenbach.com/

Kasper Tom: http://kaspertom.com/

Dans Les Arbres: http://danslesarbres.net/

Ingar Zach: http://ingarzach.com/

Xavier Charles: http://www.xaviercharles.com/

Ivar Grydeland: http://www.ivargrydeland.com/

Christian Wallumrød: http://www.christianwallumrod.com/

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av kommunen og Kulturrådet.

Event på Facebook

Foto: Ozge Balkan

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!