Blow Out! VC/DC og John Wiese solo

John Wiese Solo – elektronikk og ting en kan få støt av

En kikk på cv’en til komponist og lydkunstner John Wiese avslører en svært aktiv amerikansk herremann. Hans hemningsløse eksperimentering med elektronisk støy har gjort at Wiese har kunnet oppleves i frydefull (dis)harmoni på den ikke så lite kredible Venezia-biennalen og med størrelser som Sunn O)), Wolf Eyes og Merzbow, så vel som vår egen Lasse Marhaug. Visst er det er sært, men det er antakelig du som leser dette og; så det blir en super match.

VC / DC

Stine Janvin Motland – vokal

Fred Lonberg-Holn – cello

Ståle Liavik Solberg – trommer

Lotte Anker – saksofon

Denne litt mystiske forkortelsen bringer noen salige sekunder tankene hen til australsk boogierock, men også VC/DC har musikalsk TNT og dynamitt å by på. V er for Stine Janvin Motlands vokal; en stemmekunstner av rang som har skapt seg et velfortjent godt rennomé både som soloartist og i grupper som Motsol og Kitchen Orchestra.

Den første C’en er celloen til amerikanske Fred Lonberg-Holm. Han har besøkt Oslo flere ganger før og en milepæl blant mange høydepunkter i Konsertforeningas historie vil alltid være konserten han gjorde med Seval i fjor. Fred har holdt gang i celloen i mange herrans år og jazz, impro og noise-scena på den amerikanske østkysten har mye å takke Lonberg-Holm for.

D er for BlowOuts egen little drummer boy og master i improvisasjon, Ståle Liavik Solberg. Solberg utgjør den andre halvdelen av Motsol, og har også en drøss andre prosjekter; både innafor det smaleste i jazzverdenen og i topp stemning-afrobeat-ensembler som Babu Raku Orchestra.

Den siste C’en skulle tilhørt klarinetten til Frode Gjerstad, men for anledninga er den danske saksofonisten Lotte Anker som stepper inn. Anker har spilt med det som er verdt å høre på på den skandinaviske scena gjennom tiår og vil garantert være en fullgod vikar på BlowOut på lille skuddårsaften!

John Wiese: http://www.john-wiese.com/

Stine Janvin Motland: http://www.myspace.com/stinejanvinmotland

Ståle Liavik Solberg: http://soundcloud.com/stllvkslbrg

Fred Lonberg-Holm http://www.lonberg-holm.info/

Lotte Anker: http://lotteanker.com/

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!