F/eks: Christian Winther / Julia Reidy

Two extraordinary guitarists ~ each exploring their unique ways of playing and creating song forms. We are so excited to present a new commission by Christian Winther specially made for F/eks, as well as the incredible Julia Reidy with their time-expanding sound.

CHRISTIAN WINTHER
Det er en stor glede å presentere Christian Winther og hans nye stykke “Mellomrommet”, et ferskt bestillingsverk laget for oss på Mir! Han beskriver det som et F/eks-spesifikt stykke for gitar og vokal, et portrett, bevegende i rommet mellom kantete gitarstøy og impresjonistisk låtskriving, mellom familiaritet og mysterier. Etter å ha hørt ham ved flere anledninger med fantastiske bandkonstellasjoner i år, er jeg supergira over denne spesielle anledningen til å høre Christians genuine uttrykk i soloformat.

Christian er en kjent og kjær drivkraft i den eksperimentelle og improviserte musikkscenen i Oslo. I band som Monkey Plot, Listen To Girl, Torg og Karokh har han i årevis satt preg med sin personlige og intuitive holdning til gitaren. De siste årene har han beveget seg inn i kreativ låtskriving med poetiske tekster sunget på både norsk og engelsk, som på solodebuten hans 𝘛𝘩𝘦 𝘊𝘭𝘦𝘢𝘳𝘪𝘯𝘨. Hans nyeste utgivelse, 𝘜𝘳𝘧𝘶𝘨𝘭𝘦𝘯, ble kåret til årets norske album i Klassekampen av Chris Monsen. Morgenbladet beskrev den så innmari fint og presist: “Musikk som får lytteren til å kjenne deg levende, i all sin uvørne prakt”.

Christian klarer på eksepsjonelt vis å kombinere fengende og eksperimentelle elementer i musikken som danner oppløftende og energiske lydbilder man får lyst til å høre det igjen og igjen og igjen.

https://christianwinther.bandcamp.com/

JULIA REIDY
Berlin-baserte Julia Reidy lager vakker og melankolsk mikrotonal musikk med elementer fra dark ambient, amerikansk folkemusikk og pop, flytende i bølger som visker tida ut på beste vis. Hen lager musikk for prosesserte og akustiske instrumenter (for det meste gitarer) som kan beskrives som serier av ikke-tradisjonelle sangformer der ustabile harmoniske territorier kombineres; rytmisk elastisitet og abstrakte narrativer i utstrukkete og episodiske former. De siste årene har Julia utgitt en rekke kritikerroste album på noen av mine favoritt-labler: 𝘞𝘰𝘳𝘭𝘥 𝘪𝘯 𝘞𝘰𝘳𝘭𝘥 (Black Truffle, 2022),𝘝𝘢𝘯𝘪𝘴𝘩 (Editions Mego, 2020), og nå i oktober slippes det nye 𝘛𝘳𝘢𝘯𝘤𝘦𝘴 på Shelter Press.

Kanskje Julia Reidy er et litt ukjent navn i Oslo foreløpig, men desto mer spennende blir det å dykke inn i deres omsluttende og storslagne lydverden. Til tider minner det om Jim O’Rourke, John Fahey, Heather Leigh eller sen Talk Talk, men samtidig alltid særegent. Etter å ha spilt på festivaler som Rewire (Den Haag, NL), End of the Road (UK), Berlin Jazz Festival og Tectonics Festival (Athen), er det villt stas for oss å få Julia Reidy til Mir, en skjellsettende musikalsk oppdagelse!

‘𝘓𝘪𝘴𝘵𝘦𝘯𝘪𝘯𝘨 𝘵𝘰 “𝘝𝘢𝘯𝘪𝘴𝘩” 𝘪𝘴 𝘢 𝘷𝘪𝘴𝘤𝘦𝘳𝘢𝘭 𝘦𝘹𝘱𝘦𝘳𝘪𝘦𝘯𝘤𝘦. 𝘐𝘵’𝘴 𝘮𝘶𝘴𝘪𝘤 𝘵𝘩𝘢𝘵 𝘧𝘪𝘯𝘥𝘴 𝘫𝘶𝘴𝘵 𝘵𝘩𝘦 𝘳𝘪𝘨𝘩𝘵 𝘣𝘢𝘭𝘢𝘯𝘤𝘦 𝘰𝘧 𝘶𝘯𝘣𝘳𝘪𝘥𝘭𝘦𝘥 𝘤𝘢𝘵𝘩𝘢𝘳𝘴𝘪𝘴 𝘢𝘯𝘥 𝘳𝘦𝘴𝘵𝘳𝘢𝘪𝘯𝘵.’ - Vanessa Ague, the Wire 2020

https://juliareidy.bandcamp.com/

MIR åpner kl 19
CC: 220 / 160 (studenter og medlemmer av Konsertforeninga)
Illustrasjoner av Zarina Saidova

F/eks er en konsertserie for elektronisk musikk og eksperimentell pop, kuratert av Jenny Berger Myhre og produsert av Femme Brutal, i samarbeid med Konsertforeninga, med støtte fra Oslo Kommune og Norsk Kulturråd.Lignende konserter