Fly til Månen, Fly!

Fly til månen, fly! er en konsert for barn og voksne hvor sanger fra jazzens gullalder fremføres av Oppsal skoles barne- og ungdomskor, sammen med jazzkvartetten Nymark Collective.

Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Louis Armstrong og vår egen Nora Brockstedt var noen av verdens aller første popstjerner. På 40-, 50- og 60-tallet gikk sangene deres verden rundt, og med dette ble jazzen allemannseie. Østnorsk jazzsenter har nå børstet støv av et knippe av disse gode, gamle jazzslagerne. Til sammen har ti sanger fra popens barndom fått nye, norske tekster og nye musikalske arrangementer. Jazzkvartetten Nymark Collective, med trompetist Kåre Nymark i spissen, tar i mars med seg disse ny-gamle sangene på turné til barne- og ungdomskor på Østlandet. Med prosjektet ”Fly til månen, fly!” får en ny generasjon sangere et første møte med jazzen som stilart – enstemt, flerstemt, med rytmiske utfordringer og harmonisk spenn – i samspill med et sprell levende jazzband. Korene som deltar på turneen har hatt en intens øvingsperiode dette semesteret, og det rapporteres om korister helt ned i åtte års alder som synger «Hallo Dolly» og «Fly til månen» av full hals – også utenom korets øvingstider. Dette vitner om slitestyrken til originalmaterialet, om sterke melodier og fengede linjer med pop- og jazzkvaliteter som lett «setter seg i øret» hos både liten og stor.

Oppsal Skoles barne – og ungdomskor og Nymark Collective;
Kåre Nymark jr – trompet
Anders Aarum – piano
Jens Fossum – bass
Kenneth Ekornes – trommer

Nye musikalske arrangementer ved Beate Lech (Beady Belle)
Norske oversettelser/gjendiktinger ved Jørund Fluge Samuelsen («Asgeir», Trang fødsel m.fl.)

Dørene åpner kl. 12, konserten begynner kl. 13. Blårollingene står for salg av kaffe, brus og vafler. NB: vi har dessverre ikke plass til barnevognparkering, disse må parkeres på andre siden av gaten.

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!