Gutvik Ukentlig: Pascal Niggenkemper/ Ståle Liavik Solberg/ Ketil Gutvik + Ungsoloen: Julie Davidsen

Program tirsdag 15. august: Kulturhuset LAB

PASCAL NIGGENKEMPER (DE/FR) – bass
STÅLE LIAVIK SOLBERG – trommer
KETIL GUTVIK – gitar

Ungsoloen:
JULIE DAVIDSEN – fløyte

Trommeslager Ståle Liavik Solberg er høyt og lavt i den europeiske improvisasjonsmusikken og alltid like til stede. Dagen før han arrangerer Blow Out!-festivalen for åttende gang tar han med seg den tysk-franske bassisten Pascal Niggenkemper og lager en trio med Gutvik på Gutvik Ukentlig. Det kan ikke bli feil!

Ungsoloen:
Julie Davidsen har traktert fløyte på høyt nivå og sanket priser for det siden barndommen. Hun studerer for tiden ved Norges Musikkhøgskole og ihuga improfans kan ha sett og hørt henne i Paal Nilssen-Loves utvidede Large Unit på Only Connect-festivalen tidligere i år.

LAB Kulturhuset
Youngsgate 6, 0181 Oslo
TID: dør 1930 konsert 2000
DAG: tirsdager fra 25.7 til 29.8
BILLETT: Den gule grisen tar 100 spenn

https://twitter.com/ketilgutvik

Gutvik Ukentlig for femtende gang! Men hva er det?
I dette tiåret har sommer-improv-konsertserien Gutvik Ukentlig funnet sted på stadig nye, gode lokaliteter i Oslo. I 2011 var bydelspuben Tamara scene for konsertserien og i 2012 og 2013 ble den knøttlille platesjappa Stein og Jord Platebar og bokhandleren Cappelens Forslag den naturlige ramme for et program preget av det fantastiske europeiske improv-miljøet. I 2014 slo serien nye røtter i Boksen på Kulturhuset på Youngstorget og Taxi Take Away. De siste årene har Axel Dörner, Julie Kjær, Joe McPhee, Paal Nilssen-Love, Eivind Opsvik, Rachel Musson, Raymond Strid, Rudi Mahall, Dominic Lash, Pat Thomas, John Russell, Audrey Lauro, Okkyung Lee, Tobias Delius, Akira Sakata, Steve Noble, John Butcher, Elsa Bergman, Thomas Lehn vært noen av navnene som prydet programmet. Sideserien Ungsoloen har befestet seg som det naturlige supplement til et program i internasjonal toppklasse.

Gitaristen Ketil Gutvik startet sommerkonsertserien i 2003 og har siden den gang tilbrakt sommeren i selskap med en lang rekke av de fremste improvisasjonsmusikerne dette landet kan skilte med. Fram til 2006 hadde serien tilhold i Lillebar på Blå, i 2007 ble eksepsjonelle Vulkanhallen inntatt, og i 2008 ble Monos matsted Q teppedelt og frimusikken blomstret side om side med skravvel og burgerfres. Samme år begynte serien en vandring rundt på Monohuset og tarmen ble velprøvd, såvel som historiens første backstagekonsert på Mono. I 2009 forlot vi Q og gjorde tarmen til hovedscene. Unntaket ble seriens siste konsert som var på Monos backstage, akkurat som i 2008.
Etter noe av en nomadetilværelse i 2010 flyttet konsertserien «hjem» til Grünerløkka i 2011. Stayerpuben Tamara ved Birkelunden ble fylt med improvisert musikk hver tirsdag i seks uker. I 2012, mens vi ventet på naboen, fant serien tilhold på nye Stein og Jord platebar i Hammersborgtunnellen, og videre til Cappelens Forslag i 2013. I 2014 ble Boksen på Kulturhuset det naturlige nye hjemmet for denne ustoppelige konsertserien. I 2015 og 2016 fortsatte samarbeidet med Kulturhuset og Cappelens Forslag. Elsa Bergman, John Russell, Thomas Lehn, John Edwards, John Butcher, David Stackenäs, Anja Lauvdal, Heida Mobeck André Roligheten, Thomas Johansson, Børre Mølstad var noen av navnene publikum fikk oppleve fra fra slutten av juli og hver tirsdag fram til 30. august. I 2017 blir Gutvik Ukentlig med Kulturhuset videre til nye Kulturhuset i Youngsgate 6.

Sideserien UNGSOLOEN har vært en del av Gutvik Ukentlig siden 2011. Den handler om litt yngre improvisatører som spiller eksklusive solosett, før Gutvik henter inn noen av verdens fineste improvisasjonsmusikere. I år handler Ungsoloen om musikere som Andreas Røysum, Julie Davidsen, Karl Nyberg, Guostė Tamulynaitė m.fl.

Del denne konserten:

Få siste nytt fra Konsertforeninga rett i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!